İtfaiye 13 bin euro'luk fatura gönderdi

İtfaiye 13 bin euro'luk fatura gönderdi
Almanya'da meydanan gelen olayda Berlin yakınlarında 40 yaşındaki Almut Böttcher idimli adamın köpeği çukura düştü.

Böttcher bunun üzerine köpeiğinin kurtarılması için itfaiyeyi aradı.

İtfaiyenin gelip köpeğini kuratmasının ardından 
kendisine 13 bin euro tutarında fatura gönderildi.

Faturayı ödemeyen Böttcher anlaşmazlık dava konusu oldu. Açılan davada mahkeme kadının 10 bin euro ödemesine karar verdi.

İlginç dava, Alman televizyon kanalları ve gazetelerinde geniş yer buldu.

Avukatı ile dava açan Almut Böttcher, 2012 yılında köpeğinin düştüğü çukurdan kurtarılması için Berlin İtfaiyesi'nden yardım istediğini, gönderilen 23 itfaiye görevlisinin yaptıkları çalışma ile çok sevdiği köpeğini kurtardıklarını ancak, fatura ile şoke olduğunu söyledi.

Söz konusu 13 bin 143 euro tutarındaki rakamın çok yüksek olduğunu, gereğinden fazla görevlinin sevk edildiğini savunan Böttcher'in itirazı reddedildi. Bunun üzerine dava açıldı. Duruşmaya avukatı ile gelen Almut Böttcher'in itirazına karşılık itfaiye ekipleri, köpeği kurtarmak için gece aralıksız 50 metre toprak kazıldığını, zamana karşı çaba harcanarak yaklaşık 8 saat süren operasyon yapıldığını, görevlilerin yanı sıra iş makinelerinin kullanıldığını söyledi.

Faturaya itiraz eden kadının avukatı kazı çalışmasında sadece 3 görevlinin yer aldığını 20 itfaiye erinin mesai ücretinin kendilerinden istenmesinin haksızlık olduğunu söyledi.

Berlin İdare Mahkemesi, kamu görevi yapan itfaiyenin, kurtarılan hayvanın bir çiftlikte beslenen et, süt veya gücünden yararlanılan bir hayvan olmadığını, kişinin özel olarak beslediği köpek için yapılan operasyonda kamu çıkarı bulunmadığını bildirirken, 10 bin euro ödemesine karar verdi.