İtfaiye Ekipleri Yüzlerce Olaya Müdahale Etti

İtfaiye Ekipleri Yüzlerce Olaya Müdahale Etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2014 yılında 3 bin 367 yangına müdahale etti. 500’den fazla arama kurtarma operasyonuna katılarak 400’den fazla trafik kazasına müdahale eden itfaiye Denizli’de yüzlerce can kurtardı.
Denizli’nin büyükşehir olması ile birlikte yapılanmasını büyük bir hızla tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri geçen yıl il geneli ve ilçelerde yangın, arama kurtarma, trafik kazası, sel baskını gibi olaylara müdahale ederek yüzlerce vatandaşın hayatını kurtardı. Kent genelinde 52 noktada hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 573 personel ile vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyor. 2014’de Denizli genelinde çıkan 3 bin 367 yangın, 507 arama kurtarma operasyonu ve 415 trafik kazasına müdahale eden itfaiye ekipleri yaklaşık bin 500 işyerini de denetledi.
Geçen yıl bir çok olayda faciaların yaşanmasını engelleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri eğitim çalışmalarını da eksiksiz olarak yürüttü. 2014’de okullar ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik 300’ün üzerinde program düzenleyen itfaiye 27 bin 743 kişiye eğitim vererek, yaşanabilecek olumsuz olaylar karşısında toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütüldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ayrıca 1500 işyerinde de denetim yaptı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin büyükşehir olduktan sonra kent genelindeki itfaiye şube noktasını 52’ye çıkardıklarını ifade etti. Denizli’de görev yapan 573 itfaiye personelinin gece gündüz, bayram veya hafta sonu dinlemeden 24 saat görevi başında, vatandaşların yardımına koşmaya hazır olduğunu kaydeden Başkan Zolan, itfaiye ekiplerinin kullandıkları araç ve gereçlerin son teknoloji olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"Denizli Büyükşehir Belediyesi,genişleyen görev alanı ile itfaiye hizmetlerini de en iyi şekilde veriyor.Teknoloji, araç ve gereç anlamında Avrupa’da ne varsa bizde de var. İtfaiye elemanlarımız 600 derece sıcaklıktaki ateşe girecek donanıma ve bilgiye sahip.Sadece yangına değil her türlü kaza ve afete karşı, sıkıntıya karşı müdahale etme imkanımız var. Allah yangın afet vermesin ancak olduğunda da itfaiye ekiplerimiz vatandaşımızın yanında olacak. Bugüne kadar kendi canlarını hiçe sayarak yangın, kaza ve diğer arama kurtarma olaylarında birçok vatandaşımızın canını kurtaran itfaiye ekiplerimize çok teşekkür ediyorum."