İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den İnce'ye yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den İnce'ye yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, saat 11:00'de İYİ Parti Genel Merkezi'nde yeni seçilen milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Akşener, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Akşener'in açıklamaları:

Siyasete ve millete verdiğimiz sözleri yerine getirme konusunda kararlılığımızı ifade ediyoruz. Artık milletvekillerimiz var. İYİ Parti, Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti hasretini gidermiştir. Doğru adresin kendilerini o tarafa ve bu tarafa çekiştirmeyen bir İYİ Parti olduğunu göreceklerdir.

İNCE'NİN AÇIKLAMALARI

Sayın İnce CHP sistemi içinde bakıldığında 100 yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. AK Parti bütün devlet güçleri ile bütün imkanları ile ve kasalarında ciddi paralarıyla seçim kampanyası yaptılar. O da yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibarıyla emeklilerin emekli parası, gönüllülerin harçlıkları ile devletten kuruş para almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 oy aldı. Ben bu çerçevede sayın İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum.

YSK'YA NEDEN GİTMEDİ?

O gece sayın İnce ve CHP temsilcileri sayın Erdoğan'ın kazandığını ifade ettiler. Herhangi bir gerilime sebep verecek bir hadisenin olmadığını ana muhalefetin adayı ve temsilcileri söylediler. Onu da ben yapmadım.

'TEHDİT' İDDİALARI

Benim siyasi hayatım bu tür, tehdit yapılamayacak bir siyasi karakter olarak, buna cesaret edilemeyecek bir karakter olarak şekillenmiştir. Ben o gece 1.30'a kadar seçim sonuçlarını takip ettim. Başkanlık Divanı'nın üyeleri buradaydı. Ne bir telefon aldım, ne bir ziyaretçi oldu. Bu ülkede öyle bir şeyi aklından geçirebilecek bir kişi de yoktur.

Meclis'te grup toplantısını yapacağım.

1988'de Demirel 3. parti olarak Meclis'e girildiğinde, ne olacak diye sorulduğunda, 'biz bir köprünün başını tuttuk' demişti. Bundan sonra geçenden 100 kuruş, geçmeyenden 150 kuruş kimse alamayacak. Dolayısıyla biz de bir köprünün başını tuttuk. Teşekkür ediyorum.