İyilik-der, Suriyeli Aileye Elini Uzattı

İyilik-der, Suriyeli Aileye Elini Uzattı

İyilik-Der Elbistan Temsilciliği, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Elbistan’a sığınan bir aileye yardım malzemesi ulaştırdı.
İyilik-Der Elbistan Temsilcisi İdris Göçer, 7 çocuğu ile birlikte yaşam savaşı veren Aliye isimli Suriyeli anneye yardım malzemesi götürdüklerini belirterek, oturdukları evin de bakımını yaptıklarını söyledi.
İyilik-Der Elbistan Temsilcisi İdris Göçer, yaptığı açıklamada, “Bizzat yerinde yapılan tespitlerle hareket eden İyilik-Der olarak, Esentepe mahallesinden gelen bir bilgiyi değerlendirdik. Altı kerpiç, üstü mertek evin yağan yağmurdan dolayı aktığını ve sular içinde kaldığını gördük. Suriyeli Aliye hanımın 7 çocuğuyla savaştan kaçarak geldiği evin durumu içler acısıydı. Maalesef Suriyeli bazı olumsuz kişilerin durumu, diğer gerçek ihtiyaç sahibi Suriyelileri olumsuz etkilemektedir. Lütfen genellemeci olmayalım, iyiyi ve kötüyü ayırt etmesini bilelim. Bu zamana kadar yaptığımız iyilikleri boşa çıkarmayalım. İnanın kaloriferli evlerimizden çıkmadan, üşüyenin halini anlayamayız. Gittiğimiz evde ne soba, ne yiyecek, ne de başka bir şey yoktu. İyilik-Der olarak eve soba, yatak, buzdolabı, ocak, halı, giysi, çekyat, gıda malzemeleri teslim ettik. Ayrıca evin üstünü tamir edip, komple branda çekerek yaşanabilir hale getirdik. Bizim yerimizde kim olsaydı aynısını yapardı” diye konuştu.