İzgioğlu: "tek Çaremiz Milli Uyanış”

İzgioğlu: "tek Çaremiz Milli Uyanış”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Türkçe dışında başka bir eğitim dili oluşturma çabalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Başkan Mustafa İzgioğlu, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yalının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı. AK Parti hükümetlerinin görevde olduğu 12 yılda Türk eğitim sisteminin adeta yap-boz tahtasına döndüğünü; öğretmenler, öğrenciler ve veliler açısından bu dönemin en zor yıllar olduğunu ifade eden İzgioğlu, “Sonucu yandaşlara servis edilen skandal sınavlar, adaletsiz ve hukuksuz yandaş atamalar, eğitim camiasına yapılan zulümler, öğrencileri çıkmaza sürükleyen, velileri cambaz haline getiren okul kayıt çileleri gibi nice garabetler mevcut siyasi iktidarın övüneceği eserleridir. Bu dönemde de elleri öpülesi öğretmenlerimizin, geleceğimiz olan çocuklarımızın, çilekeş velilerimizin aynı ıstırapları yaşayacağı görülmektedir. Çünkü; hak ve hukuk tanımayan zorba bir anlayışı temel karakterleri haline getirenler bu halka başkaca bir umut vermemektedir” dedi.
İzgioğlu şöyle devam etti:
“Yeni eğitim dönemini bu endişelerle karşılarken en büyük sorunun, eğitim dilimizdeki birliği bozma çabalarında olduğunu görüyoruz. ‘Ana dilde eğitim’ adı altında sözde masum gösterilerek yürütülen çalışmalar yoğunlaşmıştır. İhanetin öteki ucundaki yapılar, bu yıl Türkçe dışında ilköğretim okulu açtıklarını ilan etmişlerdir. Okullardan ve diğer kamu kurumlarından ‘Türkiye Cumhuriyeti’ mührünü, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazılı tabelaları kaldıran, Andımızı yasaklayan bir zihniyetin milli iradeyi paylaştığı terör örgütüyle yürütülen ihanet sürecinde tavırlı bir davranış beklemek yine beyhude olacaktır.”
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu mesajını şu ifadelerle tamamladı:
“Milli sorunlara yoğunlaşılan, büyük ihanetin fark edildiği, bu ihanete karşı hassasiyet geliştirilen, tavır koyulan ve bu tavrın gereğinin yapıldığı, gençliğimiz başta olmak üzere bütün sosyal katmanlarda milli uyanışın, milli silkinişin başladığı yeni bir süreç umudunu yaşıyoruz. Tek çaremiz milli uyanış. Bu duygu ve düşüncelerle; yeni eğitim-öğretim döneminin öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve bütün hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”