İzlanda maçı kabus oldu

İzlanda maçı kabus oldu

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu ilk maçında Türkiye deplasmanda İzlanda'ya 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.

İzlanda'nın golleri 18. dakika Jon Dadi Boedvarsson, 76. dakikada Gylfi Sigurdsson ve 77. dakikada Kolbeinn Sigthorsson'dan geldi.

Karşılaşmanın 59. dakikasında milli futbolcumuz Ömer Toprak ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı.

MAÇTAN NOTLAR

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda ile karşılaştı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Danimarka ile oynanan hazırlık maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaparak takımı İzlanda karşısına çıkardı.

Danimarka maçının ilk 11'inde sahaya çıkan isimlerden Oğuzhan Özyakup, daha sonra sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılırken, Olcay Şahan ile Ahmet İlhan Özek ise İzlanda maçında yedekler arasında kendilerine yer buldu.

Öte yandan, Danimarka maçına ilk 11'de başlamamalarına karşın, daha sonra oyuna dahil olan Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Olcan Adın, İzlanda müsabakasının ilk 11'inde yerlerini aldı.

Tecrübeli teknik adam, İzlanda karşısına, Onur Recep Kıvrak, Ömer Toprak, Ersan Gülüm, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Arda Turan, Olcan Adın ve Burak Yılmaz ilk 11'i ile çıkardı.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Mert Günok, Volkan Babacan, Tarık Çamdal, İsmail Köybaşı, Hakan Balta, Ozan Tufan, Olcay Şahan,Hakan Çalhanoğlu, Ahmet İlhan Özek, Mustafa Pektemek ve Mevlüt Erdinç yer aldı.

UEFA'nın yeni uygulamasıyla 23 kişilik kadro

UEFA'nın Avrupa Şampiyonası elemelerindeki yeni uygulamasıyla takımlar sahaya 23 kişilik bir kadroyla çıkabildi.

Uygulamayla takımların 3'ü kaleci olmak üzere 23 kişilik maç kadrosu oluşturulmasına müsaade edilirken, İzlanda bu hakkın tamamını kullandı. A Milli Takım ise maç kadrosunda 3 kaleciyle 22 isme yer verdi.

Türk futbolseverler yalnız bırakmadı

Türk futbolseverler, A Milli Takımı İzlanda'da yalnız bırakmadı.

Yaklaşık 15 bin seyirci kapasiteli Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanan karşılaşmaya İzlandalı taraftarların ilgisi yüksek olurken, tribünlerde çok az boş yer kaldı. Müsabakayı yaklaşık 200 Türk futbolsever de farkı bölümlerde izledi.

Türk taraftarlar için ayrılan bölümde yaklaşık 20 kişi yer alırken, farklı tribünlerde gruplar halinde Türk izleyiciler olduğu görüldü. Statta yerlerini alan Türk izleyiciler, yaptıkları tezahüratlarla milli takıma destek verdi.

Hava sıcaklığı 11 derece

Avrupa'nın en uzak noktası İzlanda'da, Avrupa'nın kutuplara en yakın başkenti konumundaki Reykjavik'te gerçekleştirilen müsabaka, serin bir havada oynandı.

Son 2 gün boyunca süren yağmur, maç günü azalırken, karşılaşma yağmursuz bir havada ve 11 derecelik sıcaklıkta başladı.

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile bazı TFF yönetim kurulu üyeleri de müsabakayı takip edenler arasında yer aldı.