İzmir Polisinden Sahte Fatura Satanlara Baskın

İzmir Polisinden Sahte Fatura Satanlara Baskın

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, sahte fatura ve belgeleri piyasaya satarak haksız kazanç ve statü elde edilmesine aracılık ettikleri için gözaltına alınan dört kişiden ikisi tutuklandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte fatura düzenleyip irtibatlı oldukları kişilere satmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve sahte belgelerle devleti zarara uğrattıkları ileri sürülen kişileri takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyona başlayan polisler, şüphelilerin evine baskın yaptı. Baskında, Murat Y., Yılmaz İ., Canan O. ve Tamer K. yakalanırken, evde yapılan aramada üzerinde 10 liralık sahte banknotlar halinde basımına başlanmış 70 tabaka kağıt, çeşitli firmalara ait 11 kaşe, çeşitli firmalar adına düzenlenmiş 1 milyon 300 bin lira tutarında sahte fatura, çeşitli firmalar adına düzenlenmiş 700 boş fatura, 33 bin liralık çek aslı, çeşitli şirket ve şahıslar adına düzenlenmiş 400 bin lira değerinde sahte çek, 15 sahte noter çıktısı, farklı şahıslar adına düzenlenmiş 3 sahte maaş bordrosu, 76 sahte akarkayıt pompa fişi, 25 kimlik belgesi fotokopisi, 22 ehliyet fotokopisi, 5 bin 250 lira tutarında 5 senet, 60 sahte pasaport yaprağı, bir kişi adına tanzim edilmiş sahte pasaport, sahte araç ruhsatı, sahte tapu senedi ve bir kişi adına düzenlenmiş sahte SGK iş göremezlik raporu ve sahte belge hazırlamada kullanılan gelişmiş cihazlar ele geçirildi.
Emniyetteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen Murat Y. ve Yılmaz İ. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Canan O. ve Tamer K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.