İzmir’de jandarma karakoluna roketli saldırı

İzmir’de jandarma karakoluna roketli saldırı

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde İlçe merkezinde yer alan Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na teröristlerce roket atıldı. Karakolu karşıdan gören kayalık bir noktadan atıldığı tahmin edilen roket, yandaki binanın duvarına çarparak infilak etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirten Vali Toprak, “Saat 18.00 sıralarında Kemalpaşa’nın tepelik bölgesinden İlçe Jandarma Komutanlığı’na roket atılmak istenmiş ve yandaki binanın duvarında patlamış. Evin içinde bir hasar yok. Olayın oluşuyla birlikte roketin atıldığı bölgeye yönelik operasyon ve istihbari çalışma başlatıldı. Atıldığı bölgede evler de var ancak açık ve yüksek bir alan. Roketin menzil olarak ulaşması mümkün değil, rüzgarın da etkisiyle karakola ulaşmamış” dedi.

Daha sonra olay yerine toplanan vatandaşlara hitap eden Toprak, Kemalpaşalılara birlik ve bütünlük mesajları verdi, halkı sakin olmaya davet etti. “Terör örgütlerinin hain planlarına alet olmayalım” diyen Vali Toprak, vatandaşlara, “Bu olayın peşinden gelişebilecek başka bir olay olma ihtimaline karşı kalabalıkları dağıtalım. Geçmişte böyle hadiseler yaşandı” diye seslendi.

“ORTALIK TOZ DUMAN OLDU”
Olay anına tanıklık eden bir vatandaş ise çok korktuklarını ifade ederek, roketin kayalık bir bölgeden ateşlendiğini söyledi. Roketin dumanını gördüklerini anlatan görgü tanığı, “Dumanı gördük, ses gelince büyük bir patlama oldu. O esnada zaten ortalık toz duman oldu. Korkudan herkes kaçtı” dedi.
Öte yandan, olayın ardından polis ekipleri zırhlı araçlarla bölgede güvenlik önlemleri aldı. Helikopterlerle yapılan inlemelerle roketin atıldığı bölge tam olarak belirlenmeye çalışılıyor.

İZMİR VALİSİ’NDEN ROKETLİ SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa karakolunu hedef alan roketli saldırıyla ilgili, “Kemalpaşa’nın yüksek kesiminden jandarma karakoluna atılmış. Bir duvara isabet etmiş” dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, jandarma karakolunu hedef alan roketatarlı saldırıyla ilgili  konuştu. Saldırının saat 18.00 sıralarında meydana geldiğini bildiren Toprak, atılan cismin bir duvara isabet ettiğini söyledi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığını aktaran Toprak, “Olayda ölü ve yaralı yok. Kemalpaşa’nın yüksek bir noktasından atılan ve roket olduğu düşünülen patlayıcıyla karakol hedef alınmış; ancak evin duvarına isabet etmiş. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı” şeklinde konuştu.