İzmir’deki Diyadinliler Kobani İçin "şiddete Hayır" Dedi

İzmir’deki Diyadinliler Kobani İçin "şiddete Hayır" Dedi

İzmir’de yaşayan Ağrı-Diyadinliler, Kobani’de yaşananları protesto etmek amacıyla toplanan halk kitlelerinin sağduyulu davranması gerektiğini açıkladı.
Ege Bölgesi Ağrı-Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, insanların toplanarak protesto haklarını kullanmalarının en basit tabiriyle demokratik bir yaklaşım olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek, “Ancak, geniş halk kitlelerinin arasına silahlı kişilerin nasıl sızdığının aydınlatılması gerekmektedir.” denildi.
Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı Ferit Çevik, Kobani’de bir vahşet yaşandığını, ancak sokak eylemlerindeki şiddet yaklaşımının da hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceğini kaydetti. Çevik, “Tüm siyasi partilerimizin kendi tabanlarına sağduyulu davranmaları gerektiği noktasında mesaj vermeleri gerekmektedir. Bayrak yakma, büst yıkma gibi olayların provokasyon olduğunu ve çözüm sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu düşünüyoruz. Demokratik tepkiye evet, şiddete, yakmaya, yıkmaya, talan etmeye hayır diyoruz.” dedi.