İzmir’den Kobani İçin Sağduyu Çağrisi

İzmir’den Kobani İçin Sağduyu Çağrisi

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği, Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan olayların insanlık dışı olduğunu, ancak Kobani’de yaşananların bahane edilerek Türkiye’yi yangın yerine çevirmeye çalışanların oluşturduğu şiddet olaylarının da kabul edilemez olduğunu açıkladı.
Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı yaptığı açıklamada, “Uluslararası güçler, Kobani’de yaşananları görmezden gelmekte, burada yaşanan vahşeti çözmek yerine, Türkiye’yi karıştırmanın ve savaşın içerisine çekmenin yollarını aramaktadır. Düzenlenen gösterilerde, kamu mallarına zarar verilmesi, belediye ve Kızılay araçlarının yakılması, hastanelere müdahale edilmeye çalışılması, hepimizin kutsalı bayrağımıza zarar verilmesi ve Atatürk büstlerinin tahrip edilmesi hiçbir şekilde açıklanamaz ve kabul edilemez. Toplumsal tüm kesimleri sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.” dedi.
“OKULLARI YAKMANIN GEREKÇESİ OLAMAZ”
Eğitim kurumlarının yakılmasının ne tür bir tehlikeyle karşı karşıya bulunduğumuz noktasında çok önemli bir işaret olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcı, “Unutmayalım ki bu vatan; Türküyle-Kürdüyle, Lazıyla-Çerkeziyle, Romanıyla hepimizin. Bu ülkeyi karıştırmaya çalışanların oyununa gelmeyelim. Bugün Ortadoğu’ya baktığınızda en huzurlu ülkenin Türkiye olduğunu çok rahat görebilirsiniz. Kobani’deki şiddeti, vahşeti kınıyoruz, uluslararası güçlerin müdahale etmesini bekliyoruz. Ancak, kimse Kobani’yi bahane ederek, Türkiye’yi içinden çıkılmaz bir bataklığa sürüklemesin istiyoruz, herkes sağduyulu davranmalı.” diye konuştu.