İzmirli Gazetecilerden Tarık Dursun K.’ya Vefa

İzmirli Gazetecilerden Tarık Dursun K.’ya Vefa

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yönetim kurulunun oybirliğiyle, Cemiyet Onur üyeliğine kabul edilen gazeteci, yazar, şair ve sinemacı Tarık Dursun K.’nın Onur Üyeliği belgesi düzenlenen törenle verildi.
Ayavukla Kilisesi’nde İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmirli gazeteciler, sanat ve edebiyat dünyasından çok sayıda isim katıldı.
İlerleyen yaşına bağlı rahatsızlıklarından dolayı törende konuşamayan Tarık Dursun K., duygularını hazırladığı yazılı mesaj aracılığıyla iletti. Tarık Dursun K. mesajında, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin onur üyeliğine kabul edilmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Cemiyet yönetimine ve İzmirli gazetecilere teşekkürlerini iletti.
“VEFA BORCUMUZU ÖDEDİK”
Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel, İzmir’in yetiştirdiği önemli değerlerden Tarık Dursun K.’nın Onur Üyesi olarak aralarına katılmasından “onur” duyduklarını belirterek, “Kültür-sanat, edebiyat, müzik, ticaret ve basın dünyasına iz bırakan çok önemli isimler İzmir’den yetişti. Tarık Dursun K.’da bu cevherlerden biridir. Bizler vefa insanlarıyız. Bugün bir vefa borcumuzu daha ödemenin mutluluğu içindeyiz. Türk basınına çok büyük hizmetler vermiş olan Tarık Dursun K.’nın üyeliğinden onur duyduk” diye konuştu.
Daha sonra söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Tarık Dursun K.’yı onur üyeliğine kabul eden İGC yönetimine teşekkürlerini ileterek, İzmir’den yetişmiş, Türkiye’ye malolmuş, halkın sevgisini kazanmış Tarık Dursun K. ile beraber olmaktan, onun eserlerini okumaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
TARIK DURSUN K.’YI ANLATTILAR
Açılış konuşmalarının ardından Tarık Dursun K.’nın onur üyeliği beratını ve Hasan Tahsin heykelciğini TGF Genel Başkanı Atila Sertel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte verdi.
Berat töreninin ardından gazeteci Lütfü Dağtaş’ın yönetiminde Yazar Hülya Soyşekerci’nin Tarık Dursun K.’nın edebiyatçı yönünü, yazar Şükran Yücel’in de sinemacı yönünü anlattığı bir panel düzenlendi. Onur üyeliği takdim töreni kapsamında Lütfü Dağtaş’ın çektiği Tarık Dursun K. fotoğraflarından oluşan “Tarık Dursun K. ile Basmane’de çocukluğunu aradık bir de meyhaneci Yasef Usta’yı” konulu bir sergi de gerçekleştirildi.