İzmirli Kulüpler 9 Eylül’ü Kutladı

İzmirli Kulüpler 9 Eylül’ü Kutladı

İzmirli spor kulüpleri, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı olması sebebiyle birer mesaj yayınladı.
İzmir’in asırlık spor kulübü Altay’ın resmi internet sitesinden yayınlanan mesajda, “Bugün, güzel İzmirimiz’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü. Hasan Tahsin’in düşmana attığı ilk kurşunun ardından, 9 Eylül 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmir’e girerek, İzmir’in ve Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunu tüm dünyaya ilan etmişti. İlk kurşunu sıkarak milli mücadele meşalesini yakan Hasan Tahsin’i, bizlere bu zaferi ve ulusal bağımsızlığımızı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı gazi ve şehitlerini minnet ve saygıyla anıyor, güzel İzmirimiz ile birlikte ulusumuzun kurtuluşunu bir kez daha coşkuyla kutluyoruz” denildi.
PTT 1. Lig’in İzmirli temsilcilerinden Bucaspor’un yayınladığı kutlama mesajında ise, “Bugün güzel İzmirimiz’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı. Her yıl büyük coşkuyla kutladığımız güzel İzmirimiz’in düşman işgalinden kurtuluşunun üzerinden tam 92 yıl geçti. Bize bu zaferi ve ulusal bağımsızlığımızı armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerini ve gazilerini saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verildi.
İzmir’in efsane ekiplerinden Göztepe’nin yayınladığı mesajda ise Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır’ sözüne yer verilirken, “Bugün İzmirimiz’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü. Bize bu zaferi ve ulusal bağımsızlığımızı armağan eden başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerini ve gazilerini saygıyla anıyoruz” denildi.