İZMİT BELEDİYESİ EKİPLERİ HAFTANIN 3 GÜNÜ KÖYLERDE

İZMİT BELEDİYESİ EKİPLERİ HAFTANIN 3 GÜNÜ KÖYLERDE

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla köylerin kalkınması ve sorunların daha seri şekilde çözümü için bir süre kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün köy ziyaretleri devam ediyor. Haftanın en az 3 günü köylere giden belediye yetkilileri, vatandaşlarla yüz yüze görüşüp karşılıklı görüş alış verişinde bulunuyorlar.
Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Şafak Üzümoğlu ve veteriner hekim Gökhan Kılıç ve Mithat Ergün, İzmit merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Biberoğlu köyüne gittiler. Burada ilk olarak muhtar Necdet Kocaman’ı ziyaret eden ve köy hakkında bilgi alan İzmit Belediyesi yetkilileri, köylerin tarım ve hayvancılık alanında kalkınması için çalıştıklarını söylediler. Köylülerin tarım ve hayvancılığı daha modern ve bilimsel yöntemlere göre yapması için yol gösterici olduklarını da ifade eden yetkililer, ”Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, köylerin kalkınmasına büyük önem veriyor. Bu yüzden de köylere yönelik projeler hazırlatıyor. Projeler sayesinde köylerde tarım ve hayvancılık daha da gelişip vatandaşlarımız ekonomik açıdan zengin hale gelecekler” dediler.
Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri Biberoğlu köyündeki ziyaretleri sırasında Cahit Kocaman’a ait at çiftliğinde de incelemelerde bulundular. Yaklaşık 30 yıldan beri atçılık ile uğraşan Kocaman, ”İzmit, İngiliz Atı yetiştiriciliğinde Türkiye’nin merkezi durumundadır. Özellikle Akmeşe bölgesindeki çiftliklerde Türkiye’nin en değerli atları yetiştirilmektedir. Bu sektör sayesinde bölgede yüzlerce kişi istihdam edilmektedir” şeklinde konuştu.