İzmit Belediyesi’ne Anlamlı Destek

İzmit Belediyesi’ne Anlamlı Destek

İzmit Belediyesi bünyesinde stajyerlik yapan üniversite öğrencileri biriktirdikleri atık yağları İzmit Belediyesi’ne getirerek atık yağ toplama projesine destek oldular.
Bitkisel atık yağların toplanması konusunda başarılı çalışmalara imza atan İzmit Belediyesi’ne destekler her geçen gün artıyor. Kendi bünyesinde stajyer olan Çevre Mühendisliğinde okuyan öğrenciler, evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları belediyeye teslim ederek projeye destek oldular. Projenin ilk dönemlerinde hanelerden ayda ortalama 30-40 litre atık yağ toplandığını, şimdilerde ise bu rakamın yapılan eğitimler ve bilgilendirme çalışmaları sayesinde 500-1000 litre civarında olduğunu belirten İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların projeyi böylesine kabullenip, çevreye bu denli duyarlı olmasından gayet mutlu olduklarını belirttiler.
Vatandaşlarımız evlerinde yaptıkları kızartmalardan ve yemeklerden oluşan atık yağları lavaboya dökmeyerek ayrı biriktiriyor. Bu sayede hem çevre kirliliği oluşmuyor hem de doğal kaynaklarımız korunuyor. Vatandaşlarımızın 318 00 77 numaralı telefonu aramaları halinde atık yağları evlerden aldırabildiklerini, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirten İzmit Belediyesi yetkilileri vatandaşların biriktirdikleri yağların 4-5 litre olduktan sonra belediyeyi aramaları konusunda bilgilendirdiğini söyledi.