İzmit Etüt Merkezlerinde 7 Gün Eğitim

İzmit Etüt Merkezlerinde 7 Gün Eğitim

İzmit Belediyesi’ne ait etüt merkezlerinde eğitimlerin 13 Ekim Pazartesi günü başlayacağı açıklandı.
Belediyenin Eğitim ve Kültür Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Yenimahalle, Alikahya, Gündoğdu, Tepeköy, Karadenizliler, Terzibayırı, Tavşentepe, Mehmet Ali Paşa, Yenişehir, Tüysüzler, Topçular, Kent Konut 1. Etap, Kadiköy, Yenişehir Çocuk Hakları Okulu, Fatih, Gültepe, Kuruçeşme, Orhan Mahallesi, Necati Gençoğlu Kültür Merkezi, Sanayi ve Malta Mahalleleri olmak üzere 20 ayrı yerdeki etüt merkezlerinde haftanın 7 günü eğitim olacak.
13 Eylül Pazartesi gününden itibaren eğitimlerin başlayacağı etüt merkezlerinde, görev yapacak 43 branş öğretmenin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda etüt merkezlerindeki uygulamalarla ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Yetkililer ücretsiz olan etüt merkezlerinde hafta içi okul çıkış saatlerinden sonra ve hafta sonları 10.00 -17.00 saatleri arasında öğrencilere ders verileceğini söylediler.
5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek etütlerde okullara paralel olarak konu anlatımı, konu tekrarı, testlerle pekiştirme ve sınavlara hazırlık çalışmaları gerçekleştirilecek. Branş öğretmenleri tarafından Türkçe, Sosyal, Matematik ve Fen dersleri verilerek, öğrenciler kütüphane ve bilgisayar sınıfları ile desteklenecek. Öğrencilerin kaliteli ve kapsamlı yayınlardan oluşan soru bankaları ile destekleneceği etüt merkezlerine bütün öğrenciler başvurabilecek.
Öğrenciler kayıt için kendilerine en yakın etüt merkezine başvurabilecekleri gibi 318 00 00-1452 numaralı telefonu da arayarak kayıt yaptırabilecekler. Belediye yetkilileri, etüt merkezlerinde özellikle 8. sınıflar için Kasım ve Nisan aylarında girecekleri sınavlara yönelik çalışma yapılacağını da ifade ederek, “Sadece sınavlara hazırlık alanında değil eğitim yılı boyunca düzenlenecek sosyal faaliyetlerle öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden desteklenmeleri, severek ve eğlenerek öğrenmeleri sağlanacaktır” dediler.