İzmit Üzüm Festivali Başlıyor

İzmit Üzüm Festivali Başlıyor

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Üzüm Festivali ve Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması hakkında bir basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Yapılan mini bir festivaldir ama büyük etkileri olacak bir başlangıçtır" dedi.
İzmit Belediyesi tarafından 12 Eylül Cuma günü yapılacak olan Üzüm Festivali ve Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması öncesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda festivalin İzmit için önemine değinen Başkan Doğan, "Şehrimizin bir değerini daha parlatmaya çalışıyoruz" diyerek şunları söyledi:
"İlk defa bir üzüm festivali adıyla program yapıyoruz. Bu festival biraz daha teşvik edici, tanıtıcı yönü olan bir organizasyon. Geçtiğimiz yıl da yapmıştık, şenlik şeklinde köydeydi. Bunu şehre taşıyıp daha fazla kitlelere tanıtmak, İzmit’in bu güzel değerini daha fazla hissettirmek istedik. Programımızda yarışmalar, ödüller olacak. O sırada halkımızın da gelip alışveriş yapma imkanı olacak. Aslında yapılan mini bir festivaldir ama büyük etkileri olacak bir başlangıçtır"
Belsa Plaza İzmit Belediyesi önünde 12 Eylül Cuma günü yapılacak olan etkinlikte, İzmit köylerinin ve köylülerinin kalkındırılmasını, üreticilerin üzümlerinin tanıtımlarını yapıp, pazar bulmaları amaçlanıyor. Yarışmalarda üzümlerin rengi, büyüklüğü, salkım durumu, meyve iç ve dış durumu, hastalık-zararlı durumu, hasat gibi kriterlere bakılacağı, kazananlara ise 3 adet çim biçme makinesi, 3 adet göz taşı ilacı, tarım ilacı, motorlu ilaçlama makinesi, tırpan motoru ve bir yapı malzemeleri firmasından bin TL değerinde 3 adet hediye çeki verileceği öğrenildi. Cuma günü gerçekleşecek olan festivale halkın yoğun ilgisi bekleniyor.