İzmit’te Görsel Kirliliğe Geçit Yok

İzmit’te Görsel Kirliliğe Geçit Yok

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, görüntü kirliliği oluşturup, kent estetiğini bozan kurum ve şahıslara göz açtırmıyor.
Zabıta ekipleri, Bekirpaşa bölgesinde duvarlara, trafolara, elektrik direklerine ve otobüs duraklarına gelişigüzel yapıştırılan afişler ile kentin çeşitli bölgelerine izinsiz, kayıt dışı olarak yaptırılan reklam tabelaları, panolar ve yön gösteren levhalar ile ilgili çalışma gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriyle ortak yapılan çalışmada, çeşitli bölgelere mevzuata aykırı olarak asılan veya yerleştirilen afiş ve panolar tek tek toplandı.
Zabıta yetkilileri, kentin çeşitli bölgelerine izinsiz ve gelişigüzel olarak yerleştirilen reklam panosu ve tabelalarla ilgili olarak kişi ve kurumlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38 ve 42. maddeleri uyarınca 5 bin 792 TL’ye kadar para cezası verildiğine dikkat çekerek, “Özellikle trafik akışının yoğun olduğu bölgelere yerleştirilen reklam tabelası ile panoların sürücülerin görüş açısını engelleyip; trafiği olumsuz şekilde etkiliyor” dediler.