İzto Başkanı Demirtaş: “izmir İle İtalya Arasında 1 Milyar Dolar Ticaret Hacmi Var”

İzto Başkanı Demirtaş: “izmir İle İtalya Arasında 1 Milyar Dolar Ticaret Hacmi Var”

İtalya’nın Yeni İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi’yi ziyaret eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Luigi Iannuzzi’ye “İzmir’e hoş geldiniz” diyerek, her konuda işbirliğine hazır olduklarını aktardı.
İtalya’nın Yeni İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi’yi ziyaret eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, “İtalya ile İzmir arasında 1 milyar doları aşan bir dış ticaret hacmi var. Kruvaziyer turizmde de İzmir’e çok sayıda İtalyan gemisi geliyor. Pek çok üyemiz İtalya Konsolosluğu’ndan vize alıyor. Yani her konuda İtalya ile çok iyi ilişkilerimiz var. Bunda en önemli pay da bugüne kadar görev yapan İtalya Konsoloslarının oldu. Hepsi ile çok iyi ilişkiler kurduk. Sizinle de çok iyi ilişkiler kuracağımıza inanıyorum. Her konuda işbirliği yapmaya hazırız. İzmir’de tarih boyunca İtalyalılar yaşadı, bugün de bin İtalyan kökenli İzmirli kentin ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.
Luigi Iannuzzi ise, Demirtaş ve Akdurak’a teşekkür ederek, “İZTO ilk ziyaret edeceğim kuruluşlardan birisi idi, siz benden önce geldiniz. Gösterdiğiniz yakın ilgi çok etkileyici ve çok konuda işbirliği yapacağımıza inanıyorum. Türkiye, İtalya için çok önemli bir ekonomik partner. Türkiye’nin dostluğuna büyük önem veriyoruz. Bu yıl Milano’da düzenlenecek olan EXPO 2015’e Türkiye’den ve İzmir’den katılımın yüksek olmasını umut ediyorum” diye konuştu.