İzzet Baysal Vafkı Bolu’da 135. Eserini Açtı

İzzet Baysal Vafkı Bolu’da 135. Eserini Açtı

Bolu’ya birbirinden farklı eserler kazandıran İzzet Baysal Vakfı’nın 135. eseri olan Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nun binası törenle açıldı. Düzenlenen törende okul binasının devir ve teslimi atılan imzaların ardından İzzet Baysal Vakfı tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne verilirken, 2014-2015 Akademik Yılı’nın da açılışı yapıldı.
Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Kaymakamı Osman Sayılır, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, rektör yardımcıları, akademik personel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “Seben’e üniversite kazandırma konusunda Ahmet ağabeyi defalarca rahatsız ettik ve yorduk. Rektörümüzü epey yorduk. Sağ olsunlar bizleri hiçbir zaman geri çevirmediler. Seben’in sıcaklığını onlara yansıtmaya çalıştık ve çok kısa bir sürede özellikle rektörümüzün ve Ahmet Baysal’ın gayretleri noktasında YÖK’ten de böyle bir karar çıktı. Bunlar Seben ölçeğinde olan ilçeler için kolay işler değil. Biliyorsunuz nüfusu 10 bin ve 20 bin altında olan ilçelere Meslek Yüksek Okulu verilmiyor. Bu vesile ile rektörüm ve yardımcıları yoğun bir gayret sarf ettiler. Mütevelli heyetimiz Seben’e, İzzet Baysal’ın doğduğu topraklara böyle bir eser kazandırılması konusunda yoğun çaba gösterdiler” diye konuştu.
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise, “Seben’e rahmetli büyük dedelerimin adına buraya bir eser yapma fırsatı bulduğumuz için vakıf üyeleri ve ben son derece mutlu ve gururluyuz. Bize bu gayreti veren, bu öneriyi getiren, bizi bu yönde teşvik eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dedelerimizin ilçesi Seben’e böyle bir başlangıç yapabildiğimiz için son derece mutluyuz. Öğrencilerimiz seneye de yurtlarına kavuşacaklar. Gururluyuz bu nedenle de kendimizi mutlu hissediyoruz. Allah nasip etti bize düştü bu görev, amcam sağlığında görse idi çok mutlu olurdu. ‘Ruhu şad olsun’ diyorum. Herhalde bunları bir yerde görüyordur ve hissediyordur” şeklinde konuştu.