JANDARMADAN DOLANDIRICILIKLARA KARŞI YENİ PROJELER

JANDARMADAN DOLANDIRICILIKLARA KARŞI YENİ PROJELER

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından dolandırıcılık olaylarına karşı “Aldanmayın”, "Komşu Güvenliği" ve "Yerinde Kullan, Örnek Ol" projeleri hayata geçirildi.
Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından 31 Aralık 2015 tarihinde sonlandırılacak olan projeyi kamuoyuna tanıttı. Proje kapsamında hazırlanan broşürler de kamuoyuna dağıtılacak.
Bildirilerde ise “Alo! Ben Savcı Kemal, telefon hattınız kopyalanmış. Suç örgütlerince kullanılıyor. Kontör/Para gönderin sizi kurtaralım”, “Tebrikler. Ödül Kazandınız. Ödülü alabilmeniz için vereceğiniz hesaba para yatırmanız gerekli.”, “Hesaplarınız terör örgütünün eline geçti. Hesaplarınızdaki tüm paraların seri numarasını karşılaştırmak için belirtilen hesaba para yatırmanız veya belirtilen noktaya para bırakmanız gerekiyor” gibi ifadelere karşı “Hiçbir kamu görevlisi sizi arayarak kontör veya para talep etmez” şeklinde uyarılar yer alıyor.
“YERİNDE KULLAN, ÖRNEK OL” PROJESİ
31 Mart 2015 tarihinde sona erecek olan bir başka proje ise “Yerinde Kullan, Örnek Ol” projesi oldu. Proje kapsamında Bahçe el traktörünün bahçede kullanılması öngörülüyor. Bildiride, “Zonguldak’ta karayolu üzerinde son beş yılda pat pat tarım aracıyla meydana gelen 22 kazada, 12 can kaybı ve 501 çiftçi ve yakını yaralanmıştır. Bahçe el traktörü (pat pat) ile trafiğe çıkmak, yolcu ve yük taşımak kesinlikle yasak olup, trafiğe çıkılması halinde 80 TL idari para cezası ile trafikten men edilerek Yed-i Emin parkına çekilmesini gerektirmektedir” denildi.
“KOMŞU GÜVENLİĞİ” PROJESİ
Hazırlanan çalışmalar kapsamında “Komşu Güvenliği” projesi de yer alıyor. 31 Aralık 2016 tarihinde sonlanacak olan proje hakkında şöyle denildi:
“Zonguldak İl Jandarma Komutanlığının vatandaşlarımızla birlikte yürüttüğü bir proje olup, bireyler, komşular ve siteler arası gerçekleştirilen bir güvenlik sistemidir. Bu proje ile her birey ‘Bananecilik’ düşüncesinden uzak, duyarlı birer vatandaş olarak şüpheli şahısları ve olayları jandarmaya ve komşularına bildirirler. Bunun sonucunda tüm suçlar önlenebilmekle birlikte birlik beraberlik duygusu ile suç oranında ciddi bir azalış sağlanacaktır.”