Japon Öğrencilerin Tercihi Akdeniz Üniversitesi Oldu

Japon Öğrencilerin Tercihi Akdeniz Üniversitesi Oldu

Mevlana Değişim Programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) eğitim görmek üzere Japonya’nın Chiba Üniversitesi’nden gelen 3 Japon öğrenci, AÜ Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan’ı makamında ziyaret etti.
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) tarafından 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren yürütülen Mevlana Değişim Programı kapsamında; ABD, Cibuti, Japonya, Hindistan, Güney Kore, Meksika, Makedonya, Pakistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Filistin, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Ukrayna’nın da yer aldığı 20 farklı ülkenin yurt dışı yükseköğretim kurumlarından 60’ı aşkın öğrenci 2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitim almak üzere Akdeniz Üniversite’sini tercih etti.
Bu kapsamda 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı güz döneminde Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı (lisans) ve Sınıf Öğretmenliği (lisans-yüksek lisans) bölümlerinde eğitim görmek üzere Japonya’nın Chiba Üniversitesi’nden gelen 3 Japon öğrenci, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette öğrenciler, Mevlana Değişim Programı kapsamında ilk tercihlerinin Akdeniz Üniversitesi olduğunu, burada karşılaştıkları misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan da ilk defa 2013-2014 yılında uygulanmaya başlanan Mevlana Değişim Programı’ndaki gelen ve giden, öğrenci ile öğretim elemanı sayısındaki birincilikleri ile Türkiye’nin öncü üniversiteleri arasında yerini alan Akdeniz Üniversitesi’nin, programın ilk yılında büyük başarılara imza attığını söyledi. Prof.Dr. Özkan, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında aynı başarının katlanarak devam ettirileceğini, Mevlana Değişim Programı kapsamında Japonya’dan gelen öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi ile Chiba Üniversitesi arasında imzalanan Mevlana Değişim Programı Ek Protokolü ile Chiba Üniversitesi’nde eğitim görmeye hak kazanan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine burs sağlanmasının, Japonya’da eğitim görmek isteyen Türk öğrencilerine büyük bir destek sağladığını, bu çerçevede söz konusu uygulamanın Mevlana Değişim Protokolü imzalanan diğer üniversitelerle de yapılarak Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine daha geniş bir coğrafyada eğitim alma şansını oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.