Japon rehineler için rekor fidye

Japon rehineler için rekor fidye

IŞİD'in El-Furkan isimli medya kolunun yayınladığı videoda, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye bizzat sesleniliyor. Şu sıralarda Abe, Ortadoğu'da 6 günlük bir gezide 100 bürokratı ve Japon işadamları ile temaslarda bulunuyor.

IŞİD, Japonya Başbakanı'na seslendiği videoda şu mesajı yayınladı: "Japonya Başbakanı'na: İslam Devleti'ne 8 bin 500 kilometre uzaklıkta olmanıza rağmen, bu haçlı seferinde gönüllü olarak yer alıyorsunuz. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürmek, müslümanların evlerini yıkmak için gururla 100 milyon dolarlık bir yardımda bulundunuz."



Videoda görünen iki Japon'un kimlikleri, Kenji Goto Jogo ve Haruna Yukawa olarak belirlendi. Yayınlanan videoda, Japonya'nın IŞİD'e karşı yaptığı 200 milyon dolarlık yardımdan dolayı, iki fidyenin serbest kalma bedeli 200 milyon dolar olduğu açıklandı. IŞİD, 72 saat içerisinde fidye ödenmezse Japon rehinelerin öldürüleceği tehdidini yaptı.

Yukawa'nın 40 yaşlarında özel askeri şirket yetkilisi olduğu ve Suriye'de kaçırıldığı belirtildi. Goto'nun ise serbest çalışan bir Japon gazeteci olduğu Suriye'ye geçen yıl iç savaş haberleri amacıyla gittiği açıklandı.