Jeotermal Enerji Çalişanlarina İş Güvenliği Ve Yangın Eğitimi

Jeotermal Enerji Çalişanlarina İş Güvenliği Ve Yangın Eğitimi

Ayyıldız Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) tarafından Ortaklar’da faaliyette bulunan jeotermal enerji firması çalışanlarına ‘Genel İş Sağlığı ve Güvenliği ile Yangın’ eğitimi verildi.
Ayyıldız OSGB tarafından, Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan Karizma Enerji firmasına ait jeotermal enerji sahası çalışanlarına genel iş sağlığı ve iş güvenliği kuralları ile ilgili eğitim verildi. Ayrıca, firma çalışanlarına yangın güvenlik uzmanı tarafından yangına müdahale konusunda da eğitim verilip yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
Ayyıldız Grup İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Muharrem Demirbilek, yaptığı açıklama; “Eğitim almamış personelin genel iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili eğitim almasını sağlamak amacıyla Aydın ve Antalya bölgesinde rutin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş kazası, iş sağlığı ve iş güvenliği kuralları içersinde iş yerindeki alınması gereken tedbirler, önlemler ve eğitim konuları nelerdir, hangi takvimlerde eğitimlerin devam edilmesi gerekiyor, kişisel koruyucuların kullanımı, özellikle çalışma ortamında iş sağlığı ve iş güvenliği açısından ergonomiye uyup uymadığı ile birlikte genel konular üzerinde durduk. Önümüzdeki süreçte tek tek bölüm bölüm departman departman eğitim vermeye devam edeceğiz. Öte yandan, karizma enerji firmasının yanı sıra Aydın ve Antalya bölgesinde anlaştığımız firmalarla iş sağlığı ve iş güvenliği eğitim çalışmalarımıza da yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra, yangın ve iş kaynaklı operasyon kaynaklı eğitimde veriyoruz. Sadece çalışma bakanlığının yönetmeliğine bağlı kalmadan, kendimiz çalışma ortamına uygun eğitimler hazırlayıp, ona göre sunumlar yapıyoruz” diye konuştu.
YANGIN EĞİTİMİ
Jeotermal enerjisi sahası çalışanlarına uygulamalı yangın eğitimi veren Ayyıldız OSGB Yangın Güvenlik Uzmanı Ayhan Kınay, işçilere tatbikat yaptırdı. Olası yangınlara müdahale için eğitimin önemine dikkat çeken yangın güvenlik uzmanı Ayhan Kınay, “Personele oluşabilecek yangın tehlikelerine karşı, birçok uyarıların, yapılması gereken çalışmaların yer aldığı daha dikkatli ve tedbirli olmalarını içeren bir yangın eğitimi verdik. Ayrıca, yangın tatbikatı da gerçekleştirdik” dedi.