Jeotermal Isitmali Sera Kuruluyor

Jeotermal Isitmali Sera Kuruluyor

Niğde Nar Köyü’nde 50 dönüm arazi üzerine jeotermal sera kuruluyor.
Niğde’de yer altından çıkan sıcak suların ekonomiye kazandırılması amacıyla Jeotermal Sera kurulacak.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Niğde İl Encümeni tarafından karara bağlanan jeotermal ısıtmalı sera projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.
Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve Meclis üyeleri Nar Gölünde inceleme yaptı. İl Özel İdare yetkilileri meclis üyelerine seracılığın kurulacağı alanları göstererek bilgi verildi.
Doğal kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, yörenin seracılık üzerine yönlenmesini sağlayacaklarını belirtti.
Başkan Peşin, “ilimizde sera ürünleriyle geçim kaynağını artırmayı hedefleyeceğiz. Bizim için Nar Köyü’nde sıcak su zengin bir kaynaktır. Bu suyu sadece iki otel kullanmakta diğer kuyular ise kapalı vaziyette bekletilmektedir. Elimizdeki bu değeri bir şekilde ekonomiye katmak için çalışmalar yürütmekteyiz. İnşallah bu seracılıkla yöre halkına farklı bir alanda gelir kaynağı elde etmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bunu da başarırız. Suyun özelliği arazinin yapısı seracılığa uygunluğu İl Özel İdaresi tarafından incelendi ve her türlü projeleri hazırlandı” dedi.