Jitem davasında karar duruşması

Jitem davasında karar duruşması

Dava dosyası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından ‘Dosyanın Güvenliği’ gerekçesiyle Eskişehir’e nakledilmişti. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nden, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesine nakledilen dosyada bulunan sanıklar, “Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, adam öldürmeye azmettirmek, adam öldürmek ve devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçlarından yargılanıyorlar.

Kamuoyunda ’Cizre JİTEM davası’ olarak bilinen ve güvenlik nedeniyle Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sabah saatlerinde başlanıldı. Duruşma nedeniyle Eskişehir Adalet Sarayı çevresinde polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya tamamı tutuksuz olan sanıklardan emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Adem Yakin ile avukatlar katıldı. Sanıklardan Kukel Atağ ve Temel Atağ ise duruşmaya katılmadı.

Görülen karar duruşmasında mağdur yakınları ile tutuksuz sanıklar ve yaklaşık 25 avukat katıldı. Duruşmada Kürtçe konuşan müştekilerin konuşması tercüman aracılığıyla Türkçeye çevrildi. Duruşma kamera iyi kayıt altına alındı. Müşteki avukatlarının savunmalarının ardından sanıklar karar duruşmasında son kez ifade verdi. Ardından sanık avukatları savunmalarını yaptı. Mahkeme heyeti karar vermek için duruşmaya ara verdi