Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

-Öğretmenler başta olmak üzere riskli grupların tamamını aşılamaya çalışıyoruz.

- İnşallah en zorunu geride bıraktık. Bundan sonra bu kadar kapsayıcı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ediyorum.

 -Tüm nakdi ödemelerin tutarı 134 milyar lira olarak gerçekleşirken, bu rakam haziran sonunda 181 milyar lirayı bulacaktır.

-Esnaflarımıza 2 grupta destek vereceğiz. Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Birinci grupta kahvehane, cafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları öğrenci yurtları, kantinler kırtasiyeler internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır.Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız. Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım onarım tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar çilingirler,  bakırcılar kalaycılar, ayakkabıcılar konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır.

-Yaş çay alım taban fiyatı, 3,87 lira.Destekle birlikte, 4 liraya yükseltilmiştir.

- 2. grup için 3 bin lira ödeme yapılacak. 

BIDEN'A TEPKİ

 - Bugün Biden’in ciddi bir İsrail’e silah onayıyla ilgili imzasını gördük. 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma, şu bu onu konuşuyorlar. Sözde ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi ciddi manada orantısız bir şekilde Gazze’ye saldırılan bu olayla da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bizi bunu söylemeye mecbur ettiniz. Biz bu konuda daha fazla duramayız. 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz.

-Hâlâ sınırları belirsiz olan İsrail devleti Siyonist hayaller peşinde koşan siyasetçilerin ve insanlığa karşı suç işlemeyi mübah sayan radikallerin elinde bir terör aygıtına dönüşmüştür.

-(İsrail) Bunlar yavruları öldürecek kadar katil. Kadınları yerde süründürecek kadar katil. Yaşlı insanları öldürecek kadar katil. Bunların eşi benzeri yok.

- Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya Devleti'ni telin ediyorum böyle bir resmi makama bir terör devletinin bayrağını çekmek terörle izdüşümü bir hayat yaşamak demektir.

- İki devletli adil bir çözümden yana olduğunu her fırsatta ifade etmekteyiz. 1967 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan bağımsız egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devletinin kurulması için her platformda çaba göstermeyi sürdüreceğiz. Esasen gelinen noktada artık Kudüs konusunda ayrı bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.