Kaçak elektrik denetimi pes dedirtti

Kaçak elektrik denetimi pes dedirtti
Şanlıurfa Dicle EDAŞ ekipleri 400 kişiden oluşan 100 ayrı ekiple kaçak elektrik denetimine çıktı. Eş zamanlı gerçekleşen denetimlerin ilk dakikalarında görülen ’kaçak’ kullanım yöntemi ekipleri de şaşırttı.

SOKAK DİREĞİNDE ÜÇLÜ PRİZ

Mesai saatinin bitiminde denetimlere başlayan ekipler, Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde bulunan ağaç sokak direğine sigorta ve üçlü priz monte edildiğini belirledi.

500 TL PARA CEZASI

Kullanılan yöntemlere şaşıran ekipler, priz ve sigortayı sökerken, ahşap direğe çekilen enerji nakil kablosu ise, bom ismi verilen vinç yardımıyla söküldü. Kaçak elektrik kullananlara en az bin 500 TL para cezası kesildiğini belirten DEDAŞ Şanlıurfa İşletme Müdürü Yusuf Kara, "İlk kez yakalananlara bin 500 TL para cezası, ikinci yada üçüncü kez tespitlerde ise hapis cezası oluyor. Denetimlerimize mesai içinde olduğu gibi mesai dışında da devam ediyoruz. Bu tür denetimlerimiz, bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

1 SAATTE 300 KAÇAK NOKTA

Bazı evlerde ise elektrik panolarında sayaç bağlanmadığını belirleyen ekipler, 1 saat içerisinde 300 kişi kaçak elektrik kullanım tespit etti. Denetlemelerin gece yarısına kadar süreceği belirtildi