Kaçak Yapıya Geçit Yok

Kaçak Yapıya Geçit Yok

Eyyübiye Belediyesi’ne bağlı Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü yıkım ekipleri Selçuklu Mahallesinde bulunan belediyeye ait arsa üzerine inşa edilen evin yıkımını gerçekleştirdi.
Kurulduğu ilk günden itibaren kaçak yapıya sıfır tolerans söylemini hayata geçirmeye devam eden Eyyübiye Belediyesi, hazine arazisi, yeşil alan ve belediyeye ait alanlarda yapılan kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor.
Selçuklu Mahallesi 3677. Sokakta bulunan belediyeye ait arsa üzerine inşa edilen yapının yıkımına Eyyübiye Belediyesi kaçak yapıyla mücadele ekibi ve zabıtalar katıldı. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı yıkım 2 saat sürdü
Kaçak yapıyla mücadele konusunda kararlılıklarını sürdüreceklerini belirten Eyyübiye Belediyesi yetkilileri vatandaşlara da uyarıda bulundu.
Kaçak yapılarla ilgili Eyyübiye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Birinci önceliğimiz olan kaçak yapılarla mücadele konusunda hassasiyetimiz devam ediyor. Özellikle hazine arazileri ve yeşil alan ve kamuya ait olan alanlar üzerine yapılan kaçak yapılara kesinlikle taviz verilmeyecektir. Kaçak yapıyla mücadele sonuna kadar devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda mağdur olmaması için hazine arazisi ve yeşil alan ve kamuya ait alan üzerine kaçak yapı yapmamaları gerekiyor. Buradaki amacımız insanlarımızı evsiz barksız bırakmak değildir. Hazine arazisi kamuya ait alan ve yeşil alan üzerinde yapılacak olan kaçak yapıların önüne geçmektir. Belediyemizin gayesi de vatandaşlarımızın mağdur olmamasıdır. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılık gösterecekleri kanaatini taşıyoruz. Belli gruplar ve özellikle yapsatçılar tarafından hazine arazisi üzerine ve yeşil alan üzerine inşa edilmek istenen bu kaçak yapılara vatandaşlarımızın itibar etmemesi gerekiyor” denildi.