Kader Mahkumları Derneği, Mahkumlara İkinci Bayramını Yaşatıyor

Kader Mahkumları Derneği, Mahkumlara İkinci Bayramını Yaşatıyor

Kader Mahkumları Derneği, mahkumlar için hazırlanan kolileri cezaevlerine ve mahkum yakınlarına ulaştırarak ikinci bir bayram yaşattı.
Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel önderliğinde, çalışanların ve gönüllü vatandaşların ortaklaşa hazırladığı yaklaşık iki bin koli yola çıktı. Koliler, Türkiye’nin 430 noktasında bulunan cezaevlerindeki mahkumların yanı sıra ailelerine de ulaşıyor.
Dernek Başkanı Necdet Yüksel, “Derneğimiz, mahkumlarca gönderilen ve gönüllü çalışanlarımız tarafından satır aralarına kadar okunan mektuplar vasıtasıyla zor durumda olan ve işledikleri suçlardan dolayı pişmanlık duyan insanlara yardım eli uzatan, bir insan kazanmanın değerinin bilincinde olan, kelimenin tam anlamıyla yardım kuruluşudur” dedi.
Derneğe her gün en az iki yüz mektup ulaştığını dile getiren Yüksel, vatandaşları bu konuda duyarlılığa davet ederek, “Türkiye’de tek şubesi olmasına rağmen bütün illerdeki hükümlülerin haberdar olduğu derneğimiz yapacağınız yardımlarla mahkûmların seslerini toplumun tüm bireylerine ulaştırmayı amaçlıyor” şeklinde konuştu.
10 yıldır cezaevlerindeki mahkumların ve ailelerinin yardımına koşan derneğin tek hedefi, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilmek. Cezaevlerine giriş izni bulunan tek şirket olan PTT kargo ile gönderilen kolilerin masraflarını bu defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Konuyla ilgili Başkan Yüksel, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve dernekle özel olarak ilgilenen genel sekreter yardımcısı Mevlüt Bulut’a teşekkür etti.
Dernek Başkanı Necdet Yüksel, vatandaşlardan bu konuda daha fazla destek beklediklerini dile getirdi.