Kadıköy’de Cumhuriyet Meşalesi Yakıldı

Kadıköy’de Cumhuriyet Meşalesi Yakıldı

Cumhuriyet’in 91’inci yıldönümü nedeniyle Kadıköy Belediyesi kutlamalara başladı. 29 Ekim’e bir hafta kala düzenlenen törende, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu öğrencilerle birlikte meşale yaktı.
Kadıköy Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na bir hafta kala “Gülümse Cumhuriyet 91 Yaşında” sloganıyla kutlamalara başladı. Cumhuriyet’in ilanın 91’inci yıldönümünde Kadıköy İskelesi’nde yapılan törene çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu öğrencilerle birlikte meşaleyi yaktı. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması için çalıştıklarını ifade ederek, “Cumhuriyet’imiz 91 yaşında. İnsan hayatı için uzun olsa bile devlet hayatı için kısa bir süre. Atatürk; ‘Benim bu vücudum bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demişti. Yani biz insanlar ölsek de devletimiz ilelebet sürecektir demişti. Biz de gönülden Atatürk’ün bu isteğine katılıyoruz. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın diyoruz” şeklinde konuştu.
“CUMHURİYET ÖZGÜRLÜKTÜR”
Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu ise, Cumhuriyet’in özgürlük olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesi, erdem, özgürlük, eşitlik ve adalettir. Cumhuriyetle beraber demokratik, laik, özgür bir Türkiye’ye kavuştuk. Mustafa Kemal, Cumhuriyet için ‘En büyük eserimdir’ demiştir. Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum” dedi.
Meşale yakma töreninin ardından Başkan Nuhoğlu ve öğrenciler hep birlikte 10’uncu Yıl Marşı’nı söyledi.
BAĞDAT CADDESİ’NDE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim Çarşamba Günü gerçekleştirilecek olan kutlamalar kapsamında saat 10.30’da Feneryolu Işıklar resmi geçit töreni gerçekleştirecek. Bağdat Caddesi’nde ise saat 19.00’da yapılacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından kutlamalar, saat 21.30’da Caddebostan Sahili’nde düzenlenecek Ferhat Göçer konseri ile son bulacak.