Kadıköy’de Suriyeli Cep Telefonu Dolandırıcılarına Suçüstü

Kadıköy’de Suriyeli Cep Telefonu Dolandırıcılarına Suçüstü

Kadıköy’de emekli bir kadını arayarak kendilerini başkomiser olarak tanıtan ve kadından 10 bin lira isteyen Suriye uyruklu 2 kişi, bir parkta suçüstü yakalandı. Kadının ağaç dibine koyduğu poşeti alan zanlılar polis tarafından gözaltına alındı.
Kadıköy Asayiş Ekipler Amirliği’ne bağlı sivil ekiplerin dikkati, telefon dolandırıcılığını önledi. Kendilerini başkomiser olarak tanıtan zanlılar, Şenel A. isimli kadını arayarak terör olayına karıştığını ve 10 bin TL vermesini istedi. Zanlılar Sahrayicedit’te bulunan Doğa parkını buluşma yeri olarak göstererek paranın ağaç altına bırakılması söyledi. Yaşananlar karşısında paniğe kapılan Şenel A. ise zanlılara teslim etmek üzere bankadan para çekmeye gitti. Bu sırada kadının telaşlı konuşmasını gören sivil polisler, durumdan şüphelendi. Kadının yanına gittiklerinde durumu anlayan polisler, zanlıları yakalamak için harekete geçti. Kadının çektiği paraları güvence altına alan polis, bir poşete gazete kağıdı doldurarak anlaştıkları gibi ağacın altına bıraktırdı. Bir süre sonra olay yerine gelen zanlılardan biri, ağacın etrafını kontrol ettikten sonra, ağacın altındaki poşeti aldı. Tam bu sırada ise sivil ekipler harekete geçerek, önce poşeti alan şahsı kıskıvrak yakaladı. Yere yatırılarak kelepçelenen şahıs alındıktan sonra ise ona gözcülük yapan diğer şahıs da yakalanarak Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Suriye uyruklu oldukları öğrenilen Ali A.(18) ve Hüseyin A.(24) emniyetteki işlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edildi. Zanlılardan Ali A.’nın bir hafta önce de aynı yöntemle yine Kadıköy Sahrayıcedit’te Saime T. isimli bir bayanı 55 bin lira dolandırdığı tespit edildi.
YAKALAMA ANI KAMERADA
Telefon dolandırıcısının yakalanma anı polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde parkta dolaşan kadın, ağacın altına parayı bırakıyor. Bir süre sonra gelen zanlı ise para dolu poşeti ağaç altından alıyor. Tam bu sırada harekete geçen polis, kısa bir kovalamaca ardından zanlıyı kıskıvrak yakalıyor.