Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadın Doğum Uzmanından Leman Sam’a Tepki

Kurban Bayramı dolayısıyla yazdığı tweet ile kurban ibadetini yapanları IŞİD üyeleriyle bir tutan Leman Sam’a bir tepki de Diyarbakır’da görev yapan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hakan Çoksüer’den geldi.Kurban kesenlerin IŞİD üyeleriyle...

Yayınlanma:
Kadın Doğum Uzmanından Leman Sam’a Tepki

Kurban Bayramı dolayısıyla yazdığı tweet ile kurban ibadetini yapanları IŞİD üyeleriyle bir tutan Leman Sam’a bir tepki de Diyarbakır’da görev yapan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hakan Çoksüer’den geldi.
Kurban kesenlerin IŞİD üyeleriyle bir tutan Leman Sam’a Diyarbakır’dan tepki geldi. Diyarbakır Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Medikal Akupunkturist Doç. Dr. Hakan Çoksüer, şarkıları dillerde dolaşan, nameleri gönüllere dokunan, saygı duyulan Leman Sam’ın, modernliğin, hümanistliğine ve sanatçı kimliğine saygı duyduğunu söyledi. Doç. Dr. Çoksüer, “İslamiyet’in kelime anlamının barış olduğunu bilmeden, küçümseyin Ramazan’da oruç tutanı. On iki ayda bir ay bedeni sağlıklı olsun diye vücudunu nadasa bırakanı, günde beş defa secdeye giden insanı iteleyin, öteleyin Rabbiyle buluştuğu için. Hatta namaz ritüelindeki hareketlerin, abdest dahil vücudun dengesini koruduğunu bilmeden dökün. Günümüz bilim adamlarının da artık onayladığı abdestin tansiyonu düşürdüğünü duydunuz mu sayın Sam ve tabii kurban? Siz sevdiğinize meyler ikram edersiniz, biz inancımız gereği koçla sembolik olarak şükrümüzü gösteririz. Bilmezsiniz ya da unutuvermişsinizdir fazla hümanistlikten. Hz. İbrahim yıllarca bir oğlu olsun diye dua eder. Ve bir gün duasında ’Ya Rab eğer bana bir oğul verirsen sana onu kurban ederim’ der. Gün gelip duası kabul olduğunda verdiği sözü hatırlar. Sınanmaktadır. Lakin o Rabbine giden yolda verdiği sözü tutmalıdır, oğlunu hazırlar. Üstelik oğlu İsmail de bilir nereye gittiğini. Yolda giderlerken bir şeytan takılır peşlerine. İsmail’i vazgeçirip, isyan ettirmek için. İşte o gün ilk taş atılır şeytana ve kör olur bir gözü. Bu yüzden Anadolu’da hala ’Kör şeytan kör gözüne lanet’ denir. Ve o kör şeytan o gün bir kez daha yemin eder riyakar ordular kurmaya. bilmem anlatabildim mi? Yani biz de kurban sizin ki gibi kültürünü, özünü bir hiç uğruna yitirme değil, er kişi olup verdiği sözü yerine getirmektir. Bizde ’Kurban’ ’Yol’, verilen sözün tutulması, sadakat ve bağlılığın sembolik temsilidir. Doğru ya, biz kurban keseriz evinde aşı olmayana çare olmak için paylaşırız, siz bir oturuşta tek başınıza yersiniz pirzolayı, köfteyi. Ama her daim hayvan haklarını, onu, bunu savunursunuz” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler