Kadın eli değdi turizm canlandı

Kadın eli değdi turizm canlandı

Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu mahallesinde kurulan Kurşunlu Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, turizm ve gıda sektörüne el attı. Kurşunlu’daki öğrencilerin burs ihtiyacının karşılanması ve turizmin canlandırılması için kolları sıvayan derneğe Gemlik Belediyesi destek oluyor. Belediye, Kurşunlu Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne eski Kurşunlu Belediye binası ile eski Kurşunlu Sıtkı Akkay Öğretmen Evi’ni tahsis etti. Eski öğretmen evini otele dönüştürdüklerini ifade eden derneğin başkanı Nuriye Ormancılar, “Otelin projesini hazırlayarak bakanlıktan onaylattık. Restorasyon ve diğer eşyalarla ilgili 60 bin lira para harcadık. Ancak, otelin hizmete girebilmesi için 40 bin liraya daha bir ihtiyaç var. Oteli sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Gemlik Belediyesi oteli verdi. Büyükşehir Belediyesi’nden kalan 40 bin liralık eksiklerimizi gidermesini istiyoruz” dedi.

ORGANİK ÜRÜNLERİ SATACAKLAR
Otelin yanı sıra restoran işine de el attıklarına dikkat çeken Nuriye Ormancılar, “Gemlik Belediyesi’nin derneğe tahsis ettiği eski Kurşunlu Belediye binasının birinci katında organik ürün imalatı yapacağız. Derneğimizin 55 kadın üyesiyle salça, köy ekmeği gibi organik ürünleri burada üretip pazarlarda satarak öğrencilerin burs ihtiyacını karşılayacağız. Uygun görülürse Marina Cafe’yi de alarak oraya kadın eli değmesini, mahallemize katkı sağlamasını hedefliyoruz” diye konuştu.

KADINLARLA ERKEKLER HİZMET İÇİN BİRLEŞTİ

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar da, Kurşunlu kadınının çalışkan olduğunu belirterek, “Kurşunlu’da kadın ve erkekler birlik oldu. Hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz. Otelimizi belli bir noktaya getirdik. Eksiklerimiz konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz. Organik ürünlerle ilgili kadınlarımızın çalışmaları olacak. Eski Kurşunlu Belediye hizmet binamızın birinci katı imalathane, ikinci katı restoran, üçüncü katı da proje ofisleri olacak. Buralardan kazanılan paralarla öğrencilerimize burs vereceğiz” şeklinde konuştu.