Kadın Kıyafetli Eylemci Polisten Kaçamadı

Kadın Kıyafetli Eylemci Polisten Kaçamadı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, yol kapatarak terör örgütü adına araç sürücülerinden zorla para topladıkları tespit edilen eylemcilere karşı düzenlenen operasyonda tanınmamak için kadın kıyafeti giyen 1 kişi yakalandı.
Güvenlik kameralarına ve polise yakalanmamak için kadın kıyafeti giymesine rağmen yakalanan eylemci ile birlikte 1 adet siyah renkli maske haline getirilmiş bez, 1 adet beyaz renkli maske haline getirilmiş bez, 1 adet 4’lü havai fişek rampası ve 1 adet çakmak ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan ÖS/YDG-H (Öz Savunma Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) mensubu şahıslar tarafından son günlerde bayan kıyafetleri giymek suretiyle eylemler gerçekleştirdikleri bilinmektedir. 29 Ocak 2015 günü saat 18.00 sıralarında Şeyh Şamil Mahallesi 508 Sokak girişinde yüzlerini tanımamak için maskeler ile kapatıp, sözde uygulama yaparak araç sürücülerinin kimliklerini kontrol ettikleri, yasadışı sloganlar atarak araç sürücülerinden örgüt adına zorla para aldıkları tespit edilen şahıslara yönelik yapılan müdahale sonrasında: Ö.D. isimli 1996 doğumlu şahıs üzerinde bayan paltosu, kimliğini gizlemek amacıyla yüzünü kapattığı atkı ve bere ile birlikte yakalanmıştır. Şüphelinin yakalandığı yerde yapılan aramalarda, 1 adet siyah renkli maske haline getirilmiş bez parçası, 1 adet beyaz renkli maske haline getirilmiş bez parçası, 1 adet 4’lü havai fişek rampası, 1 adet çakmak elde edilmiştir” denildi.
Açıklamada terör örgütünün eylem faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve engellenmesine yönelik çalışmaların aralıksız ve kararlı bir biçimde; vatandaşların güvenliği için tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürüldüğü belirtildi.