Kadın Meclisi’nden Vali Kocatepe’ye Ziyaret

Kadın Meclisi’nden Vali Kocatepe’ye Ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve Yürütme Kurulu üyeleri Vali Şükrü Kocatepe’ yi makamında ziyaret etti.
Genel kurul yaparak yeni yönetimini belirleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Ziyarete, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Vali Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte el ele verip kentimize çok güzel katkılarımız olacak. Şu anda birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Amacımız kadınların evden çıkmalarını sağlamak. Bizler onların gelmesini beklemeyeceğiz, kapı kapı dolaşıp kadınlarımıza ulaşacağız" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, Kadın Meclisi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2006 yılından bugüne kadar Kadın Meclisi’nin Kent Konseyi bünyesinde özelikle kadınların istihdamı konusunda çok önemli çalışmalar yaptığına değinen Değirmenci, "El emeği adında bir pazarımız var. Kadınlarımız kendi ürettiklerini arzu ederlerse el emeği pazarında satabiliyor. El emeği pazarı üretici ve tüketiciyi aracısız bir şekilde buluşturuyor. Bunun dışında Kadın Meclisimizin okuma- yazma bilmeyen hanımlara yönelik kursları oldu. Tabi bu kursumuza talep her geçen gün azalıyor. Bunlar sevindirici gelişmeler" diye konuştu.
Çevre bilincinin gelişmesi için "Yeşil Adımlar Projesi" adıyla programlar olduğunu anlatan Değirmenci şunları söyledi:
"Atıkları toplama, poşet kullanımını azaltma, file kullanımını teşvik etme programlarımız bunlardan biri. Bu konuda özelikle okullarda eğitimler düzenleyerek öğrencilerimiz ve ailelerimize ulaştık. Siyah poşet ve mavi poşet uygulamamız ile atıkların ayrıştırılması ve geri kazanımlarını sağlayacak projelerimiz oldu. Yine cezaevindeki kadın mahkumlarımız için eğitim ve sağlık çalışmalarımız oldu. Dolayısıyla yoğun çalışan, projeleri olan bir meclisiz. İstiyoruz ki kadınlarımız istihdamda, siyasette, sanatta Denizli’ de söz sahibi olsun. İnşallah önümüzdeki süreçte sizinle birlikte kadın meclisimiz daha başarılı çalışmalara imza atar" diye konuştu.
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadınlarımız nüfusun yarısı olduğunu ancak çalışma hayatına yüzde 50 olarak yansımadığını belirtti. Vali Kocatepe, Kent Konseyi’nin kadınlara yönelik son yıllardaki önemli çalışmalardan biri olduğunu ifade etti.