Kadın öğretmene taciz suçlaması okulu karıştırdı

Kadın öğretmene taciz suçlaması okulu karıştırdı

Kepez İlçesi’nde bir orta okulda görevli kadın öğretmen 32 yaşındaki R.E.’nin, geçen hafta ders sırasında arka sırada oturan 8’inci sınıf öğrencisi B.C.E. adlı erkek öğrencinin yanına giderek kucağına oturduğu ve birkaç kez zıpladığı öne sürüldü. Öğrencilerin sınıfta gülüşmelerine neden olan bu olayı, daha sonra B.C.E.’nin ailesinin duyması üzerine, öğrenci velileri okula geldi.

Tartışmaların da yaşandığı olay, okul müdürlüğünce Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bildirildi. Ayrıca Kepez İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nce de soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında bakanlık müfettişleri 29 Aralık Salı günü Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’na gelerek, bazı öğrenci ve öğretmenlerin ifadelerine başvurdu. Yüzde 40 görme engelli kadın öğretmen R.E. ise Antalya Valiliği’nin kararıyla soruşturma kapsamında 26 Aralık Cumartesi günü açığa alındı.

ÖĞRENCİLER ŞİKAYET ETMİŞ

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, söz konusu iddialara ilişkin şu açıklamada bulundu:

"32 yaşlarında bir bayan sosyal bilgiler öğretmeni, 6 yıldır okulunda çalışıyor. Son üç ayda okuldaki öğretmen ve idarecilerin ifadeleriyle, tutum ve davranışlarında gözle görünür olumsuzluk tespit ediliyor. Çocuklara çok yakın davranmakta, iddialarda sarılması, etmesi falan. Bir çocuğun kucağına oturduğu yönünde iddia var. Sonunda 6 öğrenci rehberlik servisiyle görüşerek bu işten rahatsız olduklarını ifade ediyor. Rehberlik öğretmeni burada taciz olduğunu bildirdi. Biz de emniyet ve Milli Eğitim maarif müfettişleriyle görüştük, kaymakamlık onayıyla cumartesi günü açığa aldık. Olayın derinliği boyutu böyle. Maarif müfettiş olayı takip ediyor. Mahkemeye de intikal ettirildi. İnşallah iddia edildiği gibi kötü bir şey çıkmaz."

BABASI ’İFTİRA’ DEDİ

Kadın öğretmen R.E. ise memur olduğu için açıklama yapamayacağını söyledi. Öğretmenin babası İbrahim E. ise iddiaların iftira, karalamadan başka bir şey olmadığını söyledi. 12-13 yaşında 4-5 çocuğun toplandığı, baskı altına alındığını belirten İbrahim E., şöyle konuştu:

"Müdür, müdür yardımcıları ve diğer öğretmen arkadaşları, çocuklara ayrıca bir yemek özel yemek sunuyorlar. Rehberlik öğretmeninin gözetiminde ve odasında, benim kızıma karalama kampanyası uyguladılar. Benim çocuğumla daha önce de uğraştılar. Bir hafta önce müfettiş geldi, bizim lehimize rapor tuttu. Bu rapordan sonra da bu komployu yaptılar. Ondan sonra sadece kızımın saf temiz olup görevine bir anne baba şefkatiyle yaklaşmasından, kız-erkek ayrımı yapmadan, büyük-küçük öğrenci ayrımı yapmadan şefkatle davranmasını taciz olarak görmüşler. Başka türlü karalama yapamadılar, bunu gördüler. 12-13 yaşındaki bir çocukla, bir babayım ve gücüme gidiyor. Böyle ilişkiye girecek kadar kafayı yemiş değil. Biz muhafazakar bir aileyiz. Bizim alnımız ak. Biz yargıya müracaat edip hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve her kim sebep olduysa yargıda hesap soracağız. Benim kızım başarılı bir öğretmen. Üniversiteyi ve ilkokulu bitirene kadar merceklerle okudu ve ekmeğini kolay kazanmadı. Biz ekmekten önce namusa haysiyete önem veririz."