Kadın Sağlığı Tv Canlı Yayın Hayatına Başladı

Kadın Sağlığı Tv Canlı Yayın Hayatına Başladı

Türk Jinekoloji Derneği ve Bayer tarafından oluşturulan ve kadın sağlığı alanında bir sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Sağlığı TV, web üzerinden canlı yayın hayatına başladı.
Yüzlerce kadın doğum uzmanının pek çok farklı kategoride canlı olarak yer alacağı ve kadınların onlara anında soru sorabileceği bildirilen platformun tanıtımı, Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, Bayer EMEA Bölgesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Mülazımoğlu, Kadın Sağlığı ve Erkek Sağlığı Pazarlama Müdürü Pelin İçil’in katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Bayer EMEA Bölgesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Mülazımoğlu, Türkiye’de kadınların cinsel sağlık bilinci ve Türk kadınının internet kullanım alışkanlığı üzerine kapsamlı bir araştırma yaptırdıklarını söyledi. Mülazımoğlu, rapordan çıkan sonuçların Kadın Sağlığı Web TV platformunun hayata geçirilmesine kaynak oluşturduğuna dikkat çekti.
Bayer Kadın Sağlığı ve Erkek Sağlığı Pazarlama Müdürü Pelin İçil ise, sitenin kullanımı, konuların seçilme süreçleri ve doktorların canlı yayına hazırlanmasıyla ilgili bilgiler vererek, Bayer olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. İçil, Vidizayn Dijital Ajans ile birlikte yürütülen yaklaşık 1 yıllık bir planlama-tasarım ve test süreci sonunda ortaya çıkan bu sitenin kullanıcılardan alınan geribildirim ile şekillendiğini ve en kullanıcı dostu şekilde tasarlandığını vurguladı.
TÜRK JİNEKOLOJİ VE OBSTETRİK DERNEĞİ’NDEN PROJEYE TAM DESTEK
Basın toplantısında site üzerinden “Kadın Sağlığı Hakkında 10 İlginç Gerçek” konulu ilk canlı yayını gerçekleştiren Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir de, dernek olarak halkın bilinçlendirilmesi konusunda pek çok çalışma yaptıklarını ve bu yönde önemli bir adım olan Kadın Sağlığı TV projesine uzun dönemli destek verdiklerini söyledi. Dünyada benzer web sitelerinin çoğunlukla gelir elde etme amacı ile kurulduğunu dile getiren Demir, bu sitenin ücretsiz olmasının ve gönüllü hekimlerden oluşmasının önemi üzerinde durarak, projenin kadın sağlığı alanında önemli bir boşluğu dolduracağını ifade etti.