Kadına şiddete danslı protesto

Kadına şiddete danslı protesto

Tekirdağlılar, ’One Billion Rising’ hareketi kapsamında kadına şiddeti dans ederek protesto etti. Meydanda toplanan kadın ve erkekler, kadına şiddete ’hayır’ dedi.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Gününde kadına yönelik şiddeti protesto için ’One Billion Rising’ hareketi kapsamında etkinlik düzenledi. Süleymanpaşa Cengiz Topel Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, dünyada 1 milyar kişinin katılması hedeflenen ‘One Billion Rising’ etkinliğinde kadına şiddete ’hayır’ demek için dans etti.

Etkinliğin Türkiye’de 4 noktada yapıldığını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kadına şiddete herkesin dur demesi gerektiğini belirterek, "Bugün Sevgililer Günü. Sevgililer Gününde dünyada ’1 Milyon Kadın Yükseliyor- One Billion Women Rising’ adı altında bir program var. Dünyadaki hem cinslerine katkı vermek isteyen Süleymanpaşa’daki kadınlarımız da Süleymanpaşa Belediyesinin himayesi altında düzenlenen etkinlikte dans ediyor. Türkiye’de 4 noktada var. Bütün dünya ile beraber dünyaya entegre olan dünya barışına katkı veren, kadına şiddete dünya ile birlikte katkı veren bir belediyenin başkanı olarak çok gururluyum" dedi.

Etkinliğin Süleymanpaşa’da yapılmasını sağlayan ve dans etkinliğinde en ön safta yer alan Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinden Hilal Kızılözen de, kadına şiddete hayır demek için kent konseyi kadın meclisi olarak programa katkı verdiklerini söyledi.

Program sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak eşine çiçek takdim ederek Sevgililer Gününü kutladı. Eşiyle yeni evliymiş gibi hissettiğini belirten Albayrak, evliliklerinin 40. yılını kutlamalarına rağmen iki yıllık evli gibi düşündüğünü söyledi.

Etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı.