Kadınlar meme kanserine dikkat çekmek için binayı pembeye boyadı

Kadınlar meme kanserine dikkat çekmek için binayı pembeye boyadı

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) tarafından, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için, "Hayatı ertelememeli" sloganı ile kadınlara yönelik eğitim semineri düzenlendi. Seminerde uzman doktorlar tarafından meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatılan kadınlar, daha sonra gezici araçta taramadan geçirildi.

BİNAYI PEMBEYE BOYADILAR

Etkinlik sonrası ÇBİ çalışanı kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek için, tesisteki bir binayı, gerekli iş güvenliği önlemleri aldıktan sonra pembeye boyadı. ÇBİ Dış İlişkiler Departmanı çalışanı Dilan Karakaya, Ekim ayının meme kanseri bilinçlendirme ayı olması nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Önce kadınlara eğitim verildi, ardından boyama etkinliği ile meme kanserine dikkat çekmeye çalıştık" dedi.

ÇBİ Genel Müdürü İan Anderson ise, meme kanserinin erken teşhisi konusunda bilgilendirme yapmayı amaçladıklarını belirterek, "Erken teşhis bu hastalıkta çok önemli. 40 yaş üzeri kadınların meme kanseri taraması yaptırması lazım" dedi. Anderson, kadın çalışanların boya konusunda da asıl işlerinde olduğu gibi başarılı olduğunu da sözlerine ekledi.