Kadınlar Plajı’na Kadınlardan Tam Not

Kadınlar Plajı’na Kadınlardan Tam Not

Antalya’da geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Sarısu Plajı kadınlardan tam not aldı. Her kesimden kadının yoğun ilgi gösterdiği plaj, her gün tam kapasitesine ulaşıyor.
Böyle bir hizmeti hayata geçirmesi nedeni ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür eden kadınlar, plajın “tesettür plajı” olarak algılanmasına karşı çıktı. Diğer plajlardan çok daha fazla rahat ettikleri için burayı tercih ettiklerini söyleyen kadınlar, bu hizmetin Antalya’nın değişik yerlerine yayılmasını istedi.
Kadınlar Plajı yetkili müdürleri Nilay Uğurlu ve Birgül Konuk, açıldığı günden itibaren yoğun bir ilginin olduğunu, kadınların gerçekleştirilen hizmet konusunda mutlu olduklarını, gelen tepkilerin olumlu olduğunu dile getirdi.
Kadınlar Plajı’nda işletmeci olan Zümrüt Yıldıran gelen kadınların hizmetten memnun olduklarını dile getirdiklerini söylerken, plajı tercih eden kadınlardan Berrin Kömürcü ise, “Her yönüyle rahat hissedebildiğimiz bir plaj olmuş. Sadece tesettürlü kişiler değil, her kesimden insan burada vakit geçiriyor. Antalya ve kadınlar için gerekli olduğunu düşünüyorum. Kadınların özgürlüğü için yapılmış bu uygulama için Menderes Türel’e teşekkür ediyorum” dedi.
Plajı tercih eden kadınlar ise, her şeyin ayrıntısıyla düşünüldüğünü, ulaşım yönünden bir sıkıntı yaşanmadığını, piknik yeri olarak kullanılmamasının olumlu olduğunu belirtirken,
Kadınlara özel olduğu için daha rahat hareket edebildiklerini ve bu nedenle tercih ettiklerini söylediler.
RİNG ARACIYLA TAŞIMA
Sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı’nda 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi ücretsiz hizmetlerin yanı sıra 15 dakika arayla Ring aracıyla, otobüslerin ulaşamadığı yerlere de transfer hizmeti sağlanıyor.
AKŞAMLARI DA SOSYAL YAŞAM ALANI
19.00- 24.00 saatleri arasında erkeklerin de giriş yapabildiği Kadınlar Plajı’nda kebab evi, balık evi, kır bahçesi, sahil büfe, market, çocuk oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor.