Kadınlara Meme Kanseri Semineri Verildi

Kadınlara Meme Kanseri Semineri Verildi

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından, kadınlara yönelik meme kanseri eğitimi verildi.
Sur Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü ve Diyarbakır Halk Sağlığı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) ortak çalışması ile meme ve rahim kanseri hastalıklarının riskleri, tanımları ve önlemleriyle ilgili eğitim seminerleri devam ediyor. Kadın Danışmanlık Merkezi Amid’a da verilen eğitime Kadın Politikalar Müdürü Leyla Sime Durmaz, Amida çalışanları, Ziya Gökalp KADEM üyeleri ve kadınlar katıldı.
KETEM görevlileri salonda bulunan kadınlara meme ve rahim kanseri ile ilgili sunumlar yapıp, hastalıkla ilgili bilgiler verdi. Eğitimi veren görevli, göğüs kanserinde belirtilerin ve erken teşhisin önemine değinerek şunları söyledi:
“Göğüs Kanseri kadınlarda görülen kanser çeşitlerinden en yaygınıdır. Bunun önüne geçmenin en etkili yolu erken teşhistir. Sizler, kendinizi belirli aralıklarla muayene ederek bunları fark edebilirsiniz. Bu farklılıkları şöyle sıralayabiliriz; göğüste meydana gelen değişiklik, kitle ve hassasiyetlerde mutlaka doktora başvurulmalıdır. Erken teşhis ile bu durumdan kurtulma olasılığı yüksektir.”
KETEM görevlisi, kadınlara muayene yöntemlerini göstererek, düzenli aralıklarla doktor muayenesinden de geçmeleri gerektiğini bildirdi.
Sur Belediyesi Kadın Politikalar Müdürü Leyla Sime Durmaz, KETEM görevlilerinin bu çalışmaları periyodik olarak devam edeceğini aktardı.
Kadınlar, kendilerine yönelik çalışmalarından dolayı Sur Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.