Kadınlardan şiddete sesli eylem

Kadınlardan şiddete sesli eylem

İnönü Parkı’nda toplanan Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar, Özgecan Aslan’ın katledilişinin yıldönümü nedeniyle yaptıkları eylemde davul, düdük, tencere gibi materyallerle ses çıkararak protesto gösterisi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sevil Aracı, Taybet İnan ve Ekin Wan isimli kadınlardan sonra Cizre’de 2 kadının daha çıplak ölü bedenlerinin çekilip basına servis edilmesine tepki gösterdi. Doğu ve Güneydoğu’daki operasyonlardaki çatışmalarda çok sayıda sivil çocuk, kadın ve yaşlının öldürüldüğünü söyleyen Aracı, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne de atıfta bulunarak şunları söyledi:

“SAVAŞA KARŞI BARIŞ”
“Biz, sevgi ile isimlendirilen bugün de dahi şiddet görmeye, tacize-tecavüze uğramaya, öldürülmeye devam ediyoruz. 10 Şubat’ta Adana’da 26 yaşındaki Türkan Sarıkaya, kendisine platonik aşk duyduğu iddia edilen 28 yaşındaki Bünyamin F. Tarafından öldürülesiye dövülerek hastanelik edildi. Beyin kanaması geçiren Türkan’ın hayati tehlikesi devam ediyor. 11 Şubat’ta Aksaray’da 18 yaşındaki Samet Ermiş, 16 yaşındaki Elif Zelal Yeni’yi okul bahçesinde tüfekle vurarak öldürdü. Bizler, kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddete karşı en büyük silahımızın kadın dayanışması olduğunu artık biliyoruz. Biz kadınlar ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz. Silahlar sussun, acil olarak diyalog ve müzakere süreci başlasın istiyoruz.”