"Kadınlarımızın eğitimi için köy köy dolaşıyoruz"

"Kadınlarımızın eğitimi için köy köy dolaşıyoruz"

Türkiye'nin en büyük 207. şirketi olarak kadın üreticilere özel önem verdiklerini belirten ve bütün bunları dört aşamalı planlamaile gerçekleştirdiklerini ifade eden Eren, "Türkiye'deki hayvancılıkla uğraşan kadınları eğitmek üzere ülkemizin dört bir tarafında köy köy dolaşıyoruz. 2014 yılında 43 köy ziyaret edilerek 1552 kadınımıza birebir ulaştık. İkinci olarak kadın yetiştiricilerimizi Karacabey'de kurulu Ömer Matlı Akademi Ar-Ge
Çiftliğimizde uygulamalı eğitime alıyoruz. Üçüncü olarak tarım ve hayvancılık üzerine uzmanlaşmış tematik tv kanallarında eğitim programları düzenliyoruz. Son olarak Hayvancılık Akademisi isimli bilgi paylaşım portalı ile de sosyal medya sayesinde kadınlarımıza ulaşıyoruz" dedi.

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyette bulunan kadın  üreticilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlayan Yasemin Eren, Matlı Grubu'nun kurucusunun adını taşıyan Ömer Matlı Akademi'de ve ona bağlı Hayvansal Üretim Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde sürdürdükleri eğitim çalışmaları hakkında bilgi verirken de, Matlı Grubu bünyesindeki pazarlama departmanında tamamı kadın yöneticiler ile birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi.

Eren, Türkiye'deki hayvan bakım ve beslemenin yüzde 80'inin kadınlar üzerinde olduğu için biz de pazarlama departmanı olarak ziraat mühendisi ve veteriner hekim olarak kadın marka yöneticilerimizle birlikte sahada aktiviteler yapıyoruz. Bu kapsamda, geçen sene 1552 kadın üreticimize Buzağı bakım beslemesinden başlayarak, dişilerde doğum yapıncaya kadar, erkek hayvanlarda ise kesime gidene kadar bütün süreçlerle ilgili eğitimler düzenledik.

Halen devam eden bu eğitimlerimiz ile kadın yetiştiricilerimizin her yıl bir buzağı alarak verimli bir üretim yapmaları ve süt
sığırcılığında hayvan başına elde edilen süt miktarını artırmaya yönelik bilgi paylaşımları ile verimli ve karlı hayvan yetiştiriciliği sayesinde aile ekonomilerine katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda, Matlı AŞ'nin bu projesinin hayvancılık sektöründe sadece kadınlara yönelik bir ilk olduğunu dile getiren Yasemin Eren, "Kurucumuz Ömer Matlı ve bugünkü Yönetim Kurulu Başkanımız Özer Matlı'nın vizyonerliği sonucu, kadınlarımız daha bilinçli ve karlı bir şekilde yetiştiriciliklerine devam ediyorlar. İnanıyorum ki bu da emektar Türk kadın yetiştiricilerine önemli bir hizmettir" dedi.