Kadınların El Emeği, Bayraklı’da Görücüye Çikiyor

Kadınların El Emeği, Bayraklı’da Görücüye Çikiyor

Bayraklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Kadının Emek Dünyası” stantlarında binlerce el emeği, göz nuru ürün satışa sunuluyor. Kadınlar burada hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de ürettiklerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.
Bayraklı’da iki farklı noktada bulunan “Kadının Emek Dünyası” stantlarında binlerce ürün her gün görücüye çıkıyor. Vatandaşların da ilgi gösterdiği stantlarda takı, tasarım ve aksesuarlardan oluşan binlerce parça ürün bulunuyor. Kadınların dönüşümlü olarak faydalanabildiği Bayraklı Sevgiyolu’ndaki stantları kadın meclis üyeleriyle birlikte gezen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadınları ürettikleri eserlerden dolayı kutladı, onlarla sohbet etti.
Bayraklılı kadınların örgülerden, tasarladıkları takılara, ev aksesuarlarına kadar birçok el emeğini görücüye çıkardığı stantların vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kadınların ev ekonomilerine katkı sağlaması için Kadının Emek Dünyası projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında ücretsiz olarak verilen stantlar sayesinde yüzlerce kadın ürettiklerini sergileme ve satma fırsatı buldu. Kazandıkça da işine ve emeğine daha sıkı sarıldı" dedi. Bayraklı’da her alanda kadının rolünün önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karabağ, gerek belediye birimlerde gerekse ilçe genelinde yapılan faaliyetlerde kadınların içinde olduğu projeleri hayata geçirerek, onların hem boş vakitlerini değerlendirmelerini sağladıklarını hem de ürettikleri eserleri satarak kazanç elde etme imkanı verdiklerini ifade etti.
132 KADIN STANT AÇIYOR
Sevgi Yolu üzerinde bulunan Kadının Emek Dünyası’nda şimdiye kadar 110 kadın faydalanırken, Değirmen Kafe’de 22, Migros yanındaki yeni parkta ise 10 kadın standı bulunuyor. Toplam 132 kadın hünerlerini sergileyip, ev ekonomilerine katkı sağlıyor.