Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'e hakaretten soruşturma!

Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'e hakaretten soruşturma!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'e hakaretten soruşturma başlattı.

Tarihçi olduğunu iddia eden ve Atatürk'e yaptığı hakaretlerle gündeme gelen Kadir Mısıroğlu yine benzer bir açıklama yaptı. Mısıroğlu, Atatürk heykellerini kastederek, "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" demişti.

Kadir Mısıroğlu, "Demokrasiye geçişten beri sapa sapa kötülük azalmakta iyilik çoğalmaktadır. İstediğimiz olmuş değildir.Yarı yoldayız. Nasıl buluğ çağına ermemiş çocuğa evlenmiyorsun diyemezsen hükümete de niye şeriat ilan etmiyorsun diyemezsin. Vakti var. Sizin nesliniz İslamın mutlak galebisini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" diye konuşmuştu.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatrük'e hakaret eden Kadir Mısıroğlu hakkında soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklama şöyle:

Basın yayın organlarında yer alan Kadir Mısıroğlu'na ait olduğu belirtilen video kaydında geçen beyanları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosunca Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.