Kafasından Vurulan Köpek Tedavi Edildi

Kafasından Vurulan Köpek Tedavi Edildi

Kastamonu’da kafasından vurularak ölüme terk edilen bir köpek, veteriner hekim tarafından tedavi edildi.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde bir köpek, kafasından vurularak ölüme terk edildi. Köpeği yaralı vaziyette gören Dr. Senem Çobankara, emniyet güçlerini arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelerek köpeği alan emniyet güçleri, tedavi edilmek üzere köpeği veteriner hekime götürdü. Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu tarafından ameliyat edilen köpek, tekrar sağlığına kavuştu.
Veteriner Hekim Coduroğlu, köpeğin kafasına ateş edilerek öldürülmek istendiğini söyledi. Yara sebebiyle köpeğin büyük kan kaybına uğradığını ifade eden Coduroğlu, 3 saat süren bir ameliyatın ardından köpeğin sağlığına kavuştuğunu ve hayvanların da insanlar gibi bir cana sahip olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.
Tedavi edilen köpek, ardından hayvansever Sevim Balaban’a teslim edildi.
Ankara Doğal Hayatı Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği Başkanı Aylin Cumali ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı olaydan haberdar ettiklerini ifade ederek, “Bunu yapan çok yakında idari ve para cezası ile cezalandırılacak” dedi. Ayrıca Cumali, yaralı köpeğin tedavi edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.