Kafeler Sokağı Tek Yönlü Trafiğe Açılıyor

Kafeler Sokağı Tek Yönlü Trafiğe Açılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Ofis semtinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışını yeniden düzenlemek amacıyla Kafeler Sokağı’nı tek yönlü trafiğe açma kararı aldı.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Diyarbakır Ulaşım Ana Planı kapsamında trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla alınması gereken önlemler kapsamında Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Kafeler Sokağı’nı tek yönlü trafiğe açma yönünde görüş oluşturdu. Ulaşım Daire Başkanlığı’nın bu görüşü Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından da 19 Kasım 2014 tarihli oturumda benimsenerek karar altına alındı. Karar üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Kafeler Sokağı’ndaki yeşil alan, çocuk oyun alanı gibi pek çok yeri haksız bir şekilde işgal eden esnafa tebligat yaptı.
Zabıta, 15 gün içinde yolun işgaline son verilmesini, aksi taktirde zabıta tarafından işgale son verileceğini bildirdi.
MAHABAD BULVARI’NDA ÜÇ İŞ YERİ YIKILDI
Öte yandan Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Kayapınar ilçesi 75 metre genişliğindeki Mahabad Bulvarı’nda yaya ve bisiklet yolunu işgal eden üç ayrı iş yerinin yıkımını gerçekleştirdi. Lastik satışı, seyahat acentesi gibi iş yerlerinin yıkımı için paletli kepçe kullanılırken çok sayıda da zabıta görev aldı.
Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, halkın ortak kullanımındaki yerlerin işgaline izin vermeyeceklerini ve halkın hakkını korumaya devam edeceklerini söyledi.