Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Başkan Kılıç’ı Ziyaret Etti

Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Başkan Kılıç’ı Ziyaret Etti

Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ve beraberindeki heyet, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gençlerin camilere olan ilgisi hakkında bilgi alan Başkan Kılıç, gençler için camilerin koruyucu bir görevi olduğunu söyledi. Maddi hedefler nedeniyle gençleri bağımlılık yapan maddelere ve kötü alışkanlıklara çekmek isteyen insanlardan, gençlerin manevi duygularla korunabileceklerini vurgulayan Kılıç, bu konuda herkesin omuzlarına önemli sorumluluklar düştüğünü dile getirdi.
Kağıthane’de camilere olan ilgi ve ihtiyaçlar konusunda Başkan Kılıç ile sohbet eden Haliloğlu ve ziyaret ekibi ilçe gençlerinin camilerde ibadet etme konusunda gösterdikleri duyarlılıktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının bu yıl "Cami ve gençlik" olduğunu ifade eden Haliloğlu, sloganının ise "Geç kalma, genç gel" olarak belirlendiğini hatırlattı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını sözlerine ekleyen Müftü Haliloğlu, "Gençlerimizi camilerimizde ağırlamak, manevi duygularla birlikte ibadet ettiklerini görmek bizler için çok önemli. Camilerimize gelen cemaatin genel yaş ortalaması genellikle yüksek oluyor. İnsanlar genellikle yaşları ilerlediğinde ibadete daha çok zaman ayırmaya başlıyorlar. Camilerde olmayı tercih eden gençlerimizin ibadet ettiklerini görmek ise bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı. Genç nesle ulaşmak, genç nesilleri camilere çekmek bizlerin görevi. Gençlerimizi kendileri için kurulmuş tuzaklardan ve aldatıcılardan korumanın en güzel yollarından biri de güzel ahlak ve maneviyat” şeklinde konuştu.