Kahramanmaraş’ta Çok Amaçlı Pazar Yeri Hizmete Açılıyor

Kahramanmaraş’ta Çok Amaçlı Pazar Yeri Hizmete Açılıyor

Kahramanmaraş’ın Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı süren Abdulhamid Han Kapalı Pazar yeri inşaatında son aşamaya gelindi. Bu ay içerisinde açılması planlanan pazar yeri, alışverişin yanında düğün ve nişan törenleri ile taziye amaçlı da vatandaşa hizmet verebilecek.
Onikişubat Belediyesi, modern belediye hizmetlerini ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor. İlçenin önemli eksikliklerinden biri olan kapalı pazar yeri ihtiyacını gidermek için başlanılan çalışmalardan ilkinin sonuna gelindi. Abdülhamid Han, Ertuğrul Gazi ve Yusuflar Mahallesi sakinlerine hizmet edecek olan ‘Abdulhamid Han Sabit Pazar Yeri’ bu ay içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak.
Yaklaşık bin metrekare alan üzerinde yüz esnafın satış yapabileceği sabit pazar yeri, aynı zamanda düğün ve nişan törenleri ile taziye amaçlı olarak da semt sakinlerine hizmet verebilecek.
Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediye olarak güzel bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vatandaşların, sıhhi, estetik ve güzel bir atmosferde alışverişlerini yapabilecekleri bir pazar yeri oluşturduklarını kaydeden Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:
“Kahramanmaraş’ta ilk defa gerçekten çok ciddi, sağlam ve estetik malzemeler kullanarak pazar esnaflarımız için kapalı alan inşa ettik. Yaklaşık bin metrekarelik bu pazarımızda yüz pazarcımız ekmek parası kazanacak. Dolayısıyla daha sıhhi şartlarda, daha sağlıklı şartlarda ve daha güzel bir atmosferde Ertuğrul Gazi, Yusuflar ve Abdulhamid Han Mahallemize hitap edecek bir şekilde bir pazar yeri inşa ettik. İnşallah yakın bir zamanda açılışını yapacağız. Yine bundan sonra yeni yapacağımız pazar yerleri de en az bin ve bin 200 metrekare olacak ve daha modern, daha güzel hizmet verecek alanlar oluşturacağız.”
Onikişubat Belediyesi olarak seçimden önce verdikleri tüm vaatleri bir bir yerine getirdiklerini dile getiren Mahçiçek, “Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bu çalışmamızda bunlardan biriydi. Ayrıca burayı çok amaçlı olarak kullanabileceğiz. Söz gelimi fakir bir ailemiz burayı bir düğün, nişan ya da ihtiyaç olduğunda taziye yeri olarak kullanılabilecek. Dolayısıyla böyle anlamlı ve çok amaçlı bir proje oluşturduk. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.