Kahta Bilgi Evi’nde Bilinçli İnternet Kullanımı Anlatıldı

Kahta Bilgi Evi’nde Bilinçli İnternet Kullanımı Anlatıldı

Haftalık çalışmalara devam eden, öğrencilerini her ay toplu olarak bir araya getiren Kahta Bilgi Evi, Ocak ayı çalışmasını gerçekleştirdi.
Öğrencilere yönelik faaliyetlerini sürdüren İkbal Kültür ve Yardım Derneği (İkbal-Der) bünyesindeki Kahta Bilgi Evi ile yaptığı çalışmaları gün geçtikçe pekiştiriyor. Öğrencilerin toplumsallaşmaları, kendilerini ifade edebilmeleri, kaynaşmaları amacıyla yapılan aylık buluşmada Bilgi Evi öğrencilerinden Burak Aktanbaş’ın okuduğu Kuran tilavetiyle başladı.
Öğrencilerin yanındaki öğrenciyle tanışıp daha sonra da diğer kardeşlerine tanıtması oldukça ilgi çekti ve öğrencilerin tanışmaları sağlandı. Ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat öğrencisi Recep Tanrıverdi, Müslüman ve İnternet konulu sunumunu yaptı. Toplantıya, güncel ve dikkat çekici bir konu olması nedeniyle aktif katılımın olduğu gözlendi.
İnternetin bir nimet olduğuna değinen Marmara Üniversitesi İlahiyat öğrencisi Tanrıverdi, “Sarımsak yediğimizde cemaate yaklaşmayın diyen dinimiz elbette internet hakkında da bir görüş sahibidir. Her nimet gibi interneti de müslümanca kullanmak durumundayız. Bilinmelidir ki Allah bizi her yaptığımızdan dolayı sorguya çekecektir ve her amelimizi her tuşa dokunuşumuzu kaydeden melekler vardır” dedi.
Sosyal medyayla ilgili İslami bakış açısını ortaya koyduktan sonra tüm Müslümanların ihtiyacı oranında interneti kullanması gerektiği, zaman israfı, haramlara bulaşma gibi nedenlerle dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.
Sunumun ardından öğrencilere çiğköfte ikram edildi. Neşeli ve verimli bir zaman geçiren öğrencilere daha sonra bilgi evi öğrencilerinin eşliğinde ilahiler seslendirdiler.